Praėjusį sezoną futbolininkas, Klaipėdos „Atlante“ pelnęs šešis įvarčius ir atlikęs tiek pat rezultatyvių perdavimų, netruko pasižymėti ir gindamas „Stumbro“ garbę. Tiesa, kol kas tik draugiškose rungtynėse.

R. Vėževičius taikliu smūgiu prisidėjo prie kauniečių pergalės rezultatu 3:2 prieš Jonavos „Lietavą“, tačiau antra kontrolinė akistata saugui nesusiklostė taip, kaip jis norėtų.

„Rungtynėse su Suvalkų „Wigry“ prieš mane prasižengė – buvau pargriautas iš galo. Mače su Kazlų Rūdos „Šilu“ nerungtyniavau, nes iškritau iš rikiuotės maždaug savaitei, bet iki sezono pradžios atsigausiu“, – alyga.lt svetainei kalbėjo „Stumbro“ naujokas.

Visgi 30-ies metų futbolininkas, atsisveikinęs su antrus metus iš eilės bronzos medaliais pasidabinusiu „Atlantu“, galėjo ir vėl paragauti legionieriaus duonos. Maža to, R. Vėževičiumi domėjosi ir kitos Lietuvos komandos.

„Dalyvavau Slovakijos aukščiausios lygos „Podbrezova“ klubo peržiūroje, bet įsitvirtinti ten nepavyko. Netrukus su manimi susisiekė „Stumbro“ sporto direktorius Giedrius Klevinskas ir taip aš atsidūriau čia. Taip pat sulaukiau susidomėjimo iš kitų Lietuvos komandų, kurių įvardinti nenorėčiau“, – teigė ukmergiškis.

43 – būtent tiek kartų R. Vėževičiaus ir A. Rimkevičiaus tandemas, dominavęs „Šiauliuose“, pasiuntė kamuolį į varžovų vartus. „Stumbro“ naujokas to nepamiršo ir teigė, jog galimybė rungtyniauti su buvusiu komandos draugu dar labiau palengvino apsisprendimą pasirenkant būsimą karjeros stotelę.

„Žinojau, kad komandoje bus daug jaunimo, veteranas Nerijus Mačiulis ir A. Rimkevičius. Tai padarė įtakos mano sprendimui sezoną pradėti „Stumbre“, – pasakojo R. Vėževičius.

Paklaustas, ar šis duetas žada būsimiems varžovams sunkias dienas, futbolininkas teigė, kad tai priklauso nuo trenerio Dariaus Gvildžio sprendimo matyti naujoką starto sudėtyje. Vis dėlto sunku įsivaizduoti, jog patyrusiam „Stumbro“ žaidėjui bus numatytas antraeilis vaidmuo ekipos taktinėse schemose.

R. Vėževičius turėtų būti vienas tų, kuriam teks imtis iniciatyvos ir savo kovingumu rodyti jaunesniems futbolininkams pavyzdį. O tą 30 metų saugas sugeba tikrai neblogai ir po ketverių metų pertraukos atgimusio dueto rezultatyvumo pliūpsnių mes vėl galime tikėtis.