Lietuvės balandžio 5 dieną išvykoje susitiks su Sakartvelo komanda, o balandžio 9-ąją, antradienį, Vilniaus LFF stadione priims Kipro rinktinę.

Susitikimas sostinėje prasidės 19.30 val., įėjimas į jį – nemokamas.

Stovyklos starte vyriausiasis rinktinės treneris Danielis Wimmeris džiaugėsi merginų nuotaika ir nusiteikimu stovyklos starte.

„Labai smagu vėl pamatyti merginas po tokio ilgo laiko, po puikaus ciklo Tautų lygoje, kai grupėje užėmėme antrą vietą. Neturėjome lango vasarį, tad praėjo tikrai nemažai laiko.

Bet pirmieji įspūdžiai – tikrai geri, žaidėjos yra geros formos, geros nuotaikos ir laukiame starto atrankos varžybose“, – sakė vokietis.

Pirmosios varžovės – Sakartvelo futbolininkės, su kuriomis lietuvės pernai dukart žaidė Tautų lygos rungtynėse.

Vilniuje rungtynės baigėsi 0:0, svečiuose lietuvės laimėjo net 3:0.

„Jos patobulėjo, vasarį žaidė dvejas kontrolines rungtynes su Šiaurės Makedonijos rinktine, abejas laimėjo, tad mūsų laukia sunkios rungtynės“, – apie būsimas varžoves kalbėjo treneris.

Šioje stovykloje rinktinė sulaukė ir malonaus papildymo – prie nacionalinės rinktinės prisijungė ilgą laiką nežaidusi ir traumą besigydžiusi geriausia 2022-ųjų Lietuvos futbolininkė Ugnė Lazdauskaitė.

„Taip, Ugnė turėjo sunkią traumą, tikrai nekelsime jai papildomo spaudimo, tiesiog labai smagu matyti ją vėl sugrįžus. Tikiuosi iš jos gerų pasirodymų, kokius ji visada geba sukurti, tačiau spaudimo jai tikrai nebus.

Žinoma, trūksta kai kurių kitų žaidėjų, negalime keliauti pilna sudėtimi, bet žaidėjos, kurios vyks, bus pasiruošusios, mes būsime pasiruošę ir laukiame labai įdomių rungtynių“, – dėstė specialistas.

Po dvikovos Sakartvele lietuvės keliaus atgal namo ir čia kitą antradienį susitiks su Kipro futbolininkėmis, o treneris ragino sirgalius gausiai apsilankyti LFF stadione.

„Merginoms būtų smagu sulaukti palaikymo, jos fantastiškai kovojo pernai Tautų lygos varžybose, jos kasdien labai sunkiai dirba ir atlieka puikų darbą.

Joms labai svarbus palaikymas namų rungtynės su Kipru, žinoma, ir mes galime tam padaryti įtaką geru pasirodymu Sakartvele, suprantame tai, suprantame savo užduotis, tačiau labai tikimės palaikymo čia, LFF stadione“, – užbaigė D. Wimmeris.

Lietuvos moterų futbolo rinktinė

Rinktinės sudėtis

Sudėtyje yra ir dvi rinktinės lyderės – geriausia metų futbolininke išrinkta Liucija Vaitukaitytė bei klubą neseniai pakeitusi ir į Šveicariją persikėlusi Rimantė Jonušaitė.

Verta paminėti, kad po ilgokos pertraukos į sudėtį grįžta ir dvi futbolininkės – traumas ir negandas už nugaros palikusi Ugnė Lazdauskaitė bei po dar ilgesnės pertraukos į futbolą sugrįžusi Samanta Karasiovaitė.

Rinktinės sudėtis Europos čempionato atrankos startui

Vartininkės

Karolina Curukova (FK „Banga“)

Meda Šeškutė (MFA „Žalgiris“-MRU“)

Aikštės žaidėjos

Augustė Andrijevskytė (MFA „Žalgiris“-MRU)

Austė Bernotaitė (FC „Hegelmann“)

Marija Galkina (FK „Gintra“)

Emilija Giržutaitė („St. Pauli“, Vokietija)

Monika Grikšaitė (FK „Banga“)

Rimantė Jonušaitė („Servette“ FC, Šveicarija)

Samanta Karasiovaitė (FA „Šiauliai“)

Ugnė Lazdauskaitė („Grasshopper Club Zürich“, Šveicarija)

Milda Liužinaitė (FC „Hegelmann“)

Algimantė Mikutaitė (FK „Gintra“)

Vestina Neverdauskaitė (FC „Hegelmann“)

Simona Petravičienė (FC „Hegelmann“)

Paulina Potapova (FC „Hegelmann“)

Loreta Rogačiova („Bielawianka“, Lenkija)

Tereza Romanovskaja (FK „Gintra“)

Danielė Svirnelytė (FC „Hegelmann“)

Alina Špakovskaja (FK „TransINVEST“)

Erika Šupelytė (FK „Gintra“)

Liucija Vaitukaitytė (FC „Como“, Italija)

Lolita Žižytė („P18 IK“, Švedija)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją