Tiranoje į viešbutį važiuojančio autobuso su serbais neapsaugojo ir galinga policijos pareigūnų palyda bei tai, kad buvo uždarytos tam tikros gatvės – šalikelėje stovėję albanai paleido į jo pusę akmenų ir išdaužė šoninį langą.

Serbijos futbolo asociacijos viceprezidentas Savo Miloševičius patvirtino, kad išpuolis iš tiesų įvyko ir šokiravo svečius, tačiau, laimei, viduje buvę futbolininkai nenukentėjo.

Albanų policija operacijos metu taip pat sulaikė 33-ejų metų įtariamąjį ir tris kitus vyrus, pas kuriuos rastas „Zastava“ pistoletas, šovinių ir net 36-i bilietai į ketvirtadienio rungtynes.

Pranešama, kad vykstant susitikimui, kuriam vadovaus italas Nicola Rizzoli, virš stadiono bus pakilęs sraigtasparnis, o prie stadiono ant stogų budės ir snaiperiai.

Albanai šiuo metu I grupėje su 11 taškų žengia treti, o serbai su 1-u – paskutiniai, penkti. Pirmauja portugalai ir danai, turintys atitinkamai 15 ir 12 taškų bei ketvirtadienį žaisiantys tarpusavyje.

Primename, kad prieš metus Belgrade vykusi pirma dvikova buvo nutraukta pirmo kėlinio pabaigoje, 42 minutę (0:0) – po to, kai stadione pasirodė nuotoliniu pulteliu valdomas lėktuvėlis, prie kurio prikabintoje vėliavoje buvo pavaizduota Albanija su prijungtomis kaimyninių šalių teritorijomis, o aikštėje ir tribūnose kilo riaušės.

Minėtą vėliavą sugriebęs serbas Stefanas Mitrovičius nutempė ją žemėn, tačiau tada jį užpuolė albanų futbolininkai. Į masinį susistumdymą įsitraukė ir į aikštę įsiveržę serbų futbolo fanai. Iš tribūnų ėmė skrieti įvairūs daiktai ir svečiams teko sprukti.

Beje, serbai tribūnose sudegino NATO vėliavą ir iškėlė plakatą „Šlovė Putinui!“ („Slava Putinu“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)