Klubo vartininkas 24-erių Tomašas Koubekas teigė, kad „moterims vieta tik prie viryklės“, kai šoninė teisėja Lucie Ratajova neužfiksavo nuošalės per Čekijos futbolo čempionato rungtynes su „Brno“ ekipa.

27-erių metų kitas „Sparta“ klubo žaidėjas saugas Lukašas Vacha „Twitter“ paskyroje publikavo teisėjos nuotrauką su prierašu: „Prie viryklės...“

Lucie Ratajova

„Sparta“ klubo vykdantysis direktorius Adamas Kotalikas tokias pastabas pavadino „nepriimtinomis“ ir nutarė futbolininkams suteikti galimybę patiems įsitikinti moterų sugebėjimais „ne tik prie viryklės“.

„Laukiame nesulaukiame vaikinų mūsų treniruotėje“, - įvykius komentavo „Sparta“ moterų komandos kapitonė Iva Mocova.

Po praėjusį sekmadienį vykusių vyrų futbolo „Sparta“ ir „Brno“ klubų rungtynių, kurios baigėsi lygiosiomis 3:3, Čekijos rinktinės narys T. Koubekas pabrėžė, kad „moterys neturėtų teisėjauti vyrų futbolo mačams“.

„Brno“ ekipos saugas Aloisas Hyčka buvo akivaizdžioje nuošalėje, kai įmušė išlyginamą įvartį (3:3) jau per aikštės teisėjo kompensuotą laiką.

L. Vacha teisinosi, kad jo pastaba buvo skirta pabrėžti specifinę teisėjos klaidą, kuri lėmė rungtynių baigtį, o ne įžeisti visas moteris.

Čekijos futbolo federacija dėl T. Koubeko pastabų spalio 6-ą dieną pradės drausminį tyrimą. Vėliau šis futbolininkas „Facebook“ įkėlė savo nuotrauką, kurioje jis yra kartu su žmona ir dukra su įrašu: „Noriu atsiprašyti visų moterų!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)