Esame labai dėkingi tiems klubo vadovams, kurie 2010 m. iš naujo suformavo futbolo klubą FK „Palanga“. Tai buvo tikrai džiugus, pagirtinas ir pagarbos vertas įvykis. Šis atgimimas sugrąžino į miestą aukštesnio lygio futbolą, kurio taip buvo išsiilgę vietiniai gyventojai.

Iš naujo surinkta komanda nusprendė dalyvauti Lietuvos futbolo federacijos II lygos Vakarų zonos pirmenybėse. Tuo laiku buvo iškelti tikslai pasirodyti kaip įmanoma geriau ir pabandyti laimėti čempionatą. Palangiškiams šis išbandymas nepasirodė labai sunkus ir jau debiutiniame sezone pasiekė aukščiausią rezultatą – tapo II lygos Vakarų zonos nugalėtojais.

Pirmas blynas neprisvilo ir FK „Palanga“ iškovojo teisę dalyvauti aukštesnio lygio futbolo turnyre. Emocijų įkvėpti klubo vadovai pradėjo formuoti dar stipresnę ir pajėgesnę komandą, nes nusprendė dalyvauti LFF I lygos pirmenybėse. Deja perėjus į aukštesnio lygio turnyrą tapo rungtyniauti daug sunkiau, todėl ir rezultatai nebebuvo tokie geri kaip II lygoje. 2012 metais užimta 8 vieta.

Kuo toliau, tuo sunkiau buvo ir pritraukti žiūrovų į stadioną. Paskutinius dvejus metus komandos rezultatai dar šiek tiek suprastėjo ir pirmenybėse atitinkamai tiek 2013 m. tiek 2014 m. buvo užimta 12 vieta. Vėl tapo sudėtinga pritraukti žmonių į stadioną. Pačiam klubo vadovui tapo per daug sudėtinga vadovauti, nes nebebuvo nei laiko, nei jėgų viską tvarkyti.

Klubui vėl buvo kilusi reali grėsmė išnykti iš futbolo žemėlapio. Bet buvęs vadovas yra užsispyręs žmogus, todėl vis tiek nenustūmė visko į šalį ir pasielgęs protingai ir sumaniai sugalvojo perleisti klubą naujiems, jaunesniems, energingiems ir darbštiems savininkams.

Antrasis atgimimas

Pagaliau išaušo tokia diena, kuri į patį klubą ir komandą įnešė labai daug teigiamų permainų ir klubas tarsi antrą kartą atgimė iš naujo ir vėl bandys įrodyti, kad Palangoje futbolas nemiršta ir yra gyvas! O atgimimu mes visų pirma vadiname tai, kad gerų žmonių dėka sulaukėme pagalbos klubo vadovybėje, klubą perėmė jau minėti, ambicijų nestokojantys jauni žmonės, įvyko keletas permainų, sulaukėme finansinės pagalbos, nes klubui nusprendė padėti nauji savininkai. Ištiesta pagalbos ranka motyvavo dar rimčiau ir atsakingiau žiūrėti į komandą bei jos galimybes pasirodyti futbolo turnyruose.

Vadovybė pradėjo kruopščiai dirbti ir kitais aspektais: intensyviai kalbamasi ir tariamasi su rėmėjais; komanda pradėjo bendradarbiauti su kitomis futbolo organizacijomis; atnaujintas trenerių štabas; ieškomi nauji ir pajėgūs žaidėjai, kurie sustiprintų komandą; atsigavo ir pati klubo populiarinimo sritis, kuri pradėjo labiau supažindinti futbolo visuomenę ir komandos sirgalius su savo vidumi. Dalinamasi ir atskleidžiama kaip vyksta pasiruošimas sezonui, kokie žaidėjai ar treneriai papildė komandą ir t. t.

Klubas pradėjo bendradarbiauti su Klaipėdos „Atlantu“, buvo pasirašyta sutartis, pagal kurią klaipėdiečiai gali paskolinti keletą žaidėjų Palangos klubui, o tai reiškia tik dar didesnį komandos sustiprėjimą. Taip pat šanso pakilti į aukštesnį lygmenį gali sulaukti ir pačiame Palangos klube atsiskleidę žaidėjai, kurie sužibėję gali patraukti „Atlanto“ klubo dėmesį ir tuos žaidėjus pasikviesti į pagrindinę komandos sudėtį taip suteikdami šansą išbandyti savo jėgas aukščiausioje šalies lygoje.

FK „Palanga“ atnaujino trenerių štabą, į kurį atvyko tokie žmonės kaip Valdas Trakys ir Gvidas Juška. Jie abu yra žaidę garsiuose Lietuvos futbolo klubuose taip pat abu yra rungtyniavę ir užsienyje. Tiek Gvidas, tiek Valdas iškovojo skambių pergalių su aukščiausio lygio klubais. Gvidas taip pat bus žaidžiantysis treneris ir komandą valdys aikštelėje. Klube liko ir vyriausiasis treneris Marselis Balasanovas, kuris ne pirmus metus vadovauja komandai ir puikiai pažįsta komandą, jos senbuvius. Per eilę metų didžiulę patirtį sukaupę treneriai bandys savo strategijas ir futbolo subtilybes perteikti žaidėjams.

Komandoje liko praeito sezono branduolys Andrius Paulauskas, Linas Vaitkus, komandos kapitonas Mantas Perepliotovas, Tadas Gudauskas, Haroldas Jonauskis, Mikas Kura. Prie jų taip pat prisijungė ir daug kitų naujų bei tikrai pajėgių futbolininkų Simonas Juška, Aidas Capas, Edgaras Ditmonas, Aurimas Skurdelis, Arnoldas Mauragas, Mindaugas Bitinas, Marius Stankus, Gediminas Žilys, vartininkas Ernestas Grudys, kurie rungtyniavo kitose I lygos komandose ir buvo vieni iš lyderių, kai kurie taip pat žaidė net pačioje A lygoje. Į komandą atvyko legionierius iš Ukrainos Bogdan Poliachov ir komandos peržiūroje pateisino trenerių lūkesčius, todėl liko Palangoje.

Ateities karta

FK „Palanga“ labai svariai prisidės ir prie jaunosios kartos futbolininkų ugdymo. Kad skatintų vaikus sportuoti ir užaugintų naujus žaidėjus Palangos miesto komandai, mūsų komanda pasirašė bendradarbiavimo sutartis su Palangos sporto centru ir FK „Gintaras“ vaikų grupių atstovais. Pagal sutartis įsipareigojame rengti įvairiausius turnyrus, taip pat aprūpinti vaikų komandas futbolo inventoriumi, suteikti geriausias sąlygas treniruotis, aprūpinti vaikus sportine apranga.

Vaikams tobulėti padės ir futbolo paslaptis atskleis jau minėtas vienas iš komandos narių, žaidžiantysis treneris Gvidas Juška. Jis dirbs vaikų treneriu kartu su Palangos klubo vyr. treneriu Marseliu Balasanovu. Taip pat vaikus ugdys ir Palangos sporto centro treneriai. Visi dirbs turėdami vieną tikslą – sieks užauginti naują futbolininkų kartą Palangos mieste. Dabar lankančių treniruotes ir žaidžiančių yra virš 100 vaikų, todėl tai bus didelė atsakomybė ir lauks rimtas darbas.

2015 metų tikslai

Naujiems iššūkiams ir naujam sezonui suburta FK „Palangos“ komanda nestokoja ambicijų ir savo pasirodymu šiame sezone sieks sugrąžinti į stadioną visus klubo gerbėjus, aistruolius ir kitus žmones, kuriems patinka futbolas. Kaip sakė klubo vadovai „Būti tarp geriausiųjų penketuko“, o tai reiškia, kad siekis bus užimti kuo aukštesnę vietą pirmajame penkete ir stengtis tapti I lygos pirmenybių prizininkais.

Laukia labai ilgas sezonas, I lygoje dalyvaus 18 komandų, bus žaidžiami 34 turai, todėl lengva tikrai nebus. Norint pasiekti aukščiausius rezultatus taip pat labai svarbus aspektas yra ir klubo biudžetas bei finansinė parama, todėl futbolo klubo vadovai tikisi, kad užsibrėžtų tikslų siekti padės ir Palangos miesto savivaldybė, jog galėtume kartu kelti futbolo lygį mieste ir garsinti Palangos vardą.

Taigi dabar vėl viskas einasi ta linkme, kuria ir turi eiti. Ačiū tiems vadovams kurie prikėlė klubą naujam gyvenimui, ačiū ir naujai, jaunai administracijai, kuri stengiasi, kad viskas vyktų sklandžiai ir kad klubas gyvuotų. Šiuo metu futbolo klubui „Palanga“ išnykimas nebegresia, o komanda tiek savo, tiek rėmėjų, tiek sirgalių pastangomis sieks palikti kuo ryškesnį pėdsaką Lietuvos futbole. Tikimės, kad vieną dieną, visi bendromis jėgomis, pasieksime aukščiausią Lietuvos futbolo lygą bei parodysime visiems, kad futbolas Palangoje yra gyvas ir taip garsinsime Palangos miesto vardą! Pirmyn, palangiškiai!