Lietuvos čempionės po užtikrintai sužaisto pirmojo kėlinio laimėjo 5:2 (4:1) ir tapo vienvaldėmis čempionato lyderėmis.

Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės jau nuo pat rungtynių pradžios demonstravo, kad į Kauną atvyko rimtai nusiteikusios. Po dviejų tikslių Rasos Imanalijevos smūgių ir Karolinos Ragauskaitės realizuoto 11 metrų baudinio šiaulietės išsiveržė į priekį 3:0. Čia pat ketvirtą įvartį į varžovių vartus pridėjo ir Dovilė Gailevičiūtė. Vis tik iki pirmo kėlinio pabaigos „sausų“ vartų šiaulietėms išsaugoti nepavyko. „LSU-Žaros“ futbolininkės surengė išpuolį pasibaigusį tiksliu smūgiu į Indrės Venskevičiūtės ginamus vartus – 4:1.

Antrą kėlinį aktyviau pradėjo aikštės šeimininkės, kurios pelnė dar vieną įvartį ir dar labiau sumažino „Gintros-Universiteto“ persvarą – 4:2. Intrigai grįžus į šias rungtynes ją panaikinti galėjo dvi puikias galimybes turėjusi D. Gailevičiūtė, tačiau abu jos smūgiai praskriejo virš vartų. Vis tik galutinį tašką šiose rungtynėse padėjo Tatjana Veržbickaja, kuri galingu smūgiu pramušė dėl patirtos traumos pagrindinę komandos vartininkę pakeitusios Kamilės Vaičiulaityės ginamus vartus – 5:2

Po rungtynių vyriausiasis komandos treneris R. Viktoravičiaus pasidžiaugė, kad auklėtinės buvo rimtai nusiteikusios ir jau nuo pirmų mačo akimirkų kontroliavo situaciją aikštėje bei pasinaudojo susikurtomis progomis. Treneris neliko patenkintas atkarpa, kai jo auklėtinės, įgijusios apčiuopiamą persvarą, atsipalaidavo ir leido varžovėms sugrąžinti intrigą. Vis tik specialistas pasveikino auklėtines su iškovota pergale ir pagyrė už nusiteikimą rungtynėms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją