Lietuvos komanda šiose rungtynėse dar vertėsi be diskvalifikuoto Deimanto Petravičiaus, o puolėjas Simonas Stankevičius turėjo grįžti į savo klubą Anglijoje. Jį startinėje sudėtyje pakeitė Dovydas Norvilas.

Pirmajame kėlinyje vyko apylygis žaidimas, komandoms trūko tikslumo atakos smaigalyje. Kelios Sankt Peterburgo futbolininkų atakos baigėsi smūgiais pro šalį. Lietuvos rinktinė geriausią progą turėjo kėlinio viduryje, kai vartininkui išmušus kamuolį šis atiteko mūsiškiams, tačiau pataikyti į neginamus vartus iš toli nepavyko.

Po pertraukos lietuviai dažniau lankėsi varžovų aikštės pusėje ir turėjo žaidybinę persvarą. 55 min. kontratakoje iš baudos aikštelės prieigų virš vartų smūgiavo Dovydas Norvilas. Kėlinio viduryje Lietuvos komanda buvo labai arti tikslo, bet Rokas Gedminas baudos aikštėleje iš 12 metrų pataikė į išorinę virpsto dalį.

Likus žaisti kelias minutes lietuvių žaidėjas atsidūrė vienas prieš vieną su varitninku, tačiau jo pergudrauto nesugebėjo. Dvikovos pagrindinis laikas taip ir baigėsi lygiosiomis 0:0.

11 metrų baudinių serijoje Lietuvos ekipa pirmus keturis kartus smūgiavo taikliai, tačiau penktuoju smūgiu Erikas Skripkinas į vartus nepataikė. Šeimininkai iš Sankt Peterburgo įmušė visus penkis baudinius ir nugalėjo 5:4.

Paskutinės turnyro rungtynės bus žaidžiamos sekmadienį. Lietuvos jaunimo rinktinė dėl 7 vietos žais su Latvijos ir Kazachstano rungtynių pralaimėtoju.

Preliminari rungtynių statistika:

U-21 Sankt Peterburgas – Lietuva 0:0 (po 11 m baudinių – 5:4)

Lietuvos U-21 rinktinės startinė sudėtis: Ignas Plūkas, Justas Raziūnas, Edvinas Girdvainis, Aurimas Vilkaitis, Lukas Pangonis, Rokas Gedminas, Vilius Armanavičius, Mykolas Krasnovskis, Tomas Salamanavičius, Dovydas Norvilas, Klaudijus Upstas.