Treniruočių pobūdžio kontrolinėse rungtynėse nacionalinė komanda nugalėjo jaunimą 4:0. Abiejų rinktinių treneriai po dvikovos teigiamai atsiliepė apie ekipų naujokus.

Keturi įvarčiai pirmajame kėlinyje

Rungtynes vyresnieji pradėjo aktyviau ir gana greitai įmušė įvartį. Jau 9-ąją minutę užsitęsusią ataką baudos aikštelėje tiksliu smūgiu iš arti užbaigė Ramūnas Radavičius.

23 min. smūgiu iš toli pasižymėjo Darvydas Šernas, o 32 min. tikslus buvo Roberto Poškaus smūgis. Po penkių minučių R.Poškus į vartus pasiuntė vartininko atmuštą kamuolį. Po pirmojo kėlinio nacionalinė rinktinė pirmavo 4:0.

Po pertraukos komandose pasikeitė nemažai žaidėjų - nacionalinėje rinktinėje aštuoni, jaunimo gretose – trys. Iš jaunimo gretų į nacionalinę komandą žaisti perėjo Vytautas Andriuškevičius. Dar keturis keitimus jaunimo rinktinė atliko kėlinio eigoje.

Antrajame kėlinyje daugiau kovos vyko aikštės viduryje. Arčiausiai tikslo nacionalinėje rinktinėje buvo Marius Papšys, tačiau jo spirtas kamuolys pataikė į abu virpstus.

Naujokai nenuvylė

Nacionalinės rinktinės treneris Raimondas Žutautas buvo patenkintas dėl pirmojo dvikovos kėlinio ir puolėjų įvarčių.

„Pirmajame kėlinyje sužaidėme geriau, po pertraukos pakeitėme sudėtį ir žaidimas ėjosi sunkiau. Džiugu, kad pasižymėjo puolėjai. Tikiuosi, kad jie šiandien „neiššaudė“ savo įvarčių ir bent vienas dar jų pasiliko čekams“, - vylėsi treneris.

Jis teigė, kad šiose rungtynėse buvo svarbu išbandyti naujus žaidėjus ir įvertinti juos renkantis sudėtį: „Turime beveik du vienuoliktukus, todėl kiekvienas žaidėjas turi įrodyti, kad yra vertas startinės sudetiės. Naujokai nenuvylė. Gediminas Vičius paliko gerą įspūdį. Jis turi šansų antradienį pasirodyti aikštėje. Arsenijui Buinickiui šį kartą kiek pritrūko greičio. Simonas Stankevičius – dar labai jaunas žaidėjas, jam reikia daug dirbti.“

Du įvarčius pelnęs R.Poškus, kuris į rinktinę grįžo po pertraukos, sakė, kad malonu grįžti į komandą ir vėl pasižymėti. „Rungtynės buvo treniruočių pobūdžio, bet naudingos ir mums, ir jaunimui. Visada malonu įmušti. Gerai, kad pavyko pasižymėti ne tik man, bet ir Darvydui. Pats dar tik pradedu sezoną, todėl sportinė forma galėtų būti geresnė. Malonu būti pakviestam į rinktinę ir turėti galimybę padėti komandai“, - kalbėjo R.Poškus.

Nacionalinėje rinktinėe vis dar nebuvo saugo Deivido Česnauskio, tačiau futbolininko savijauta gerėja ir artimiausiu metu jis gali prisijungti prie ekipos treniruočių.

Pavaduos vyriausiąjį trenerį

Lietuvos U-21 rinktinės vairą pasiruošimui ir rungtynėms Maltoje perėmė trenerio asistentas Mindaugas Neoras. Jis pavaduoja dėl artimo asmens ligos komandai negalintį vadovauti Vitalijų Stankevičių. „Viskas įvyko labai netikėtai, tačiau U-21 rinktinėje dirbu ne pirmus metus, daugelį vaikinų pažįstu ir iš U-19 ekipos. Bet kokiu atveju su Vitalijum palaikome ryšį telefonu, pasitariame“, - susidarusią padėtį komentavo M.Neoras.

Trenerio teigimu, šios kontrolinės rungtynės buvo labai reikalingos: „Ypač mūsų jaunimui. Įvertinome žaidėjų fizinę ir sportinę formą, rungtyniaujant prieš pajėgesnį varžovą išryškėjo mūsų klaidos. Dvikova vyko greitu tempu, nacionalinė rinktinė pirmajame kėlinyje rengė greitas ir aštrias atakas. Jaunimas prie tokio tempo dar nepratęs, todėl ne visada spėdavo su varžovais.“

Jaunimo rinktinė šiame mače išbandė naujoką Ernestą Pilypą ir taip pat į komandą šiek tiek netikėtai sugrįžusį V.Andriuškevičių: „E.Pilypo žaidimas man patiko, jis sustiprins mūsų komandos gynybos grandį. Gynybos grandyje vėl įvyko pasikeitimų, nes traumą patyrė Karolis Jarmalavičius, o nacionalinė rinktinė leido mums pasiimti V.Andriuškevičių, kuris vyks į Maltą.“.

Visas 90 minučių žaidęs saugas Martynas Dapkus sakė, kad buvo įdomu išbandyti jėgas su geriausiais Lietuvos futbolininkais. „Buvo tikrai sunku, tačiau per daug nesijaudinau. Tiesiog pirmajame kėlinyje varžovai buvo stipresni. Jautėsi, kad futbolas buvo greitesnis. Tačiau tikiuosi, kad su laiku taip žaisime ir mes. Tiesiog reikia dar dirbti ir dirbti“, - kalbėjo Izraelio klubui atstovaujantis Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinis.

Nacionalinė rinktinė sekmadienį persikels į Kauną, kur spalio 11 dieną. susitiks su Čekija. U-21 rinktinė tą pačią dieną svečiuose žais su Malta.

Rungtynių statistika:

Lietuva A - Lietuva U-21 4:0 (4:0).

Teisėjas: Saulius Dirda (Kaunas).

Įvarčiai: 9 min. Ramūnas Radavičius, 23 min. Darvydas Šernas, 32 ir 37 min. Robertas Poškus.

Lietuva A: Žydrūnas Karčemarskas, Ramūnas Radavičius, Marius Žaliūkas, Andrius Skerla, Arūnas Klimavičius, Saulius Mikoliūnas, Linas Pilibaitis, Gediminas Vičius, Marius Stankevičius, Darvydas Šernas, Robertas Poškus. (nuo 2 kėl. Ernestas Šetkus, Vytautas Andriuškevičius, Marius Žaliūkas, Arūnas Klimavičius, Marius Papšys, Mindaugas Panka, Kęstutis Ivaškevičius, Arvydas Novikovas, Simonas Stankevičius, Arsenijus Buinickis).

Lietuva U-21: Aivaras Bražinskas, Vytautas Andriuškevičius, Jaunius Juozaitis, Aurimas Vilkaitis, Ernestas Pilypas, Arminas Vaskela, Karolis Chvedukas, Martynas Dapkus, Fedor Černych, Tadas Eliošius, Edvinas Petkus (nuo 2 kėl. Emilijus Zubas, Simonas Paulius, Aurimas Vilkaitis, Jaunius Juozaitis, Ernestas Pilypas, Fedor Černych, Artūras Žulpa, Karolis Chvedukas, Martynas Dapkus, Edvinas Petkus, Tadas Eliošius; 2 kėl. po keitimo - Ernestas Veliulis, Marius Miškinis, Tautvydas Eliošius, Donatas Nakrošius).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją