Futbolas – neatsiejama merginų gyvenimo dalis

Pasaulinė kampanija „Live your Goals“ startavo kartu su Kanadoje vykstančiu Pasaulio moterų futbolo čempionatu ir siekia, jog per ketverius metus futbolą žaidžiančių merginų ir moterų skaičius iki 2016 metų pasaulyje padidėtų nuo 30 iki 45 milijonų.

Lietuvoje projektas pristatytas birželio 16-ą Kaune esančiame Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) aikštyne. Populiarinti moterų futbolą kaip sporto šaką bei laisvalaikio praleidimo formą su kampanija „Įgyvendink savo svajones“ padės trys ambasadorės – Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjos Greta Kaselytė, Vestina Neverdauskaitė ir Kamilė Vaičiulaitytė.

Praėjusį sezoną sensacingą žygį Europoje su Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda atlikusios merginos patvirtino, kad futbolas yra tapęs neatsiejama jų gyvenimo dalimi.

„Futbolas man daug davė, tad ir kitoms merginoms galėtų padėti pasiekti savo tikslus“, - sakė K. Vaičiulaitytė.

„Myliu futbolą ir noriu padėti skleisti futbolo žinią kitiems“, - antrino V. Neverdauskaitė. Pasak G. Kaselytės, viena jos svajonių – kad moterų futbolas būtų žaidžiamas visur ir užaugtų nauja talentingų futbolininkių karta.

Merginų laukia Europos čempionatas

Būsimos futbolininkės po trejų metų jau galės įgyvendinti svajonę – tapti pirmosiomis, kurios turės galimybę dalyvaus Europos čempionate - Lietuvoje 2018 m. vyks Europos merginų (iki 17 metų) čempionato finalinis etapas.

Tikimasi, kad šis čempionatas taps nauju impulsu moterų futbolo populiarinimui. Pasak LFF generalinio direktoriaus Edvino Eimonto, šia kryptimi vis intensyviau dirbama jau kelerius metus, o pradžią tam davė projektas „Moterys už futbolą“. Moterų futbolo vystymas – vienas iš LFF ilgalaikių tikslų, kuris numatytas tarp prioritetų

Lietuvos futbolo strategijoje iki 2020 metų

Po projekto pristatymo ambasadorės dalyvavo futbolo festivalyje, kur įvairaus amžiaus mergaitės galėjo pademonstruoti savo vikrumo, koordinacijos ir kamuolio varymo gebėjimus. Festivalio dalyvės ne tik smagiai praleido laiką, bet ir apdovanotos suvenyrais, kamuoliais.
Šventę padėjo surengti savanorės futbolininkės bei Respublikinė ikimokyklinių kūno kultūros pedagogų asociacija (RIUKKPA).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)