Ispanijos pirmenybių lyderių tarpusavio mūšyje Xavi auklėtiniai išvykoje 2:3 krito po „Real“ kojomis.

Šeimininkai du kartus lygino rezultatą, kol galiausiai per pridėtą antro kėlinio laiką lemiamą tašką padėjo Jude’as Bellinghamas. Trečią kartą šiame sezone „Barcą“ pranokęs „Real“ padidino atotrūkį nuo principinių varžovų iki 11 taškų – likus sužaisti 6 turus tokia praraja jau atrodo lemtinga.

„Barcelona“ stovyklai labiausiai apmaudu dėl to, jog pirmame kėlinyje rezultatui esant 1:1 teisėjas nesiryžo įskaityti Lamine’o Yamalio įvarčio.

Po kampinio šis kyštelėjo koją ir nukreipė kamuolį į vartus.

„Real“ vartininkas Andrejus Luninas atmušė jau kirtusį vartų liniją kamuolį.


Ispanijos lygoje, kitaip nei kitose stipriausiose žemyno nacionalinėse pirmenybėse, vartų linijos technologija nėra naudojama. Pasikliaunama VAR sistema, tačiau sekmadienio atveju, jos kamerų nepakako, kad būtų galima priimti vienareikšmį sprendimą.

Tik mačą „Santiago Bernabeu“ stadione stebėjusiems žiūrovams pradėjus skelbti iš kitų kampų nufilmuotus įrašus – o vėliau ir transliuotojams suradus optimalų rakursą – buvo galima įsitikinti, jog įvartis išties buvo pasiektas.

„Nerandu žodžių šiai situacijai apibūdinti. Tai – futbolo gėda. Šiame versle sukasi daugybė pinigų, bet jų neatsiranda tam, kas iš tiesų svarbu. Nesuprantu, kaip jų gali neužtekti technologijai, kurią turi kitos lygos“, – atsiliepė „Barcelona“ vartininkas Marcas-Andre ter Stegenas.


„Gėdinga, kad Ispanijoje neturime vartų linijos technologijos. Ir dar sakome, kad mūsų lyga – geriausia pasaulyje. Visi viską matė, įrašai nemeluoja. Galima mane bausti dėl to, ką kalbu, bet jaučiu visišką neteisybę“, – antrino Xavi, jau pasveikinęs „Real“ su būsimu titulu.

Tuo metu Ispanijos lygos prezidentas Javieras Tebasas reagavo socialiniame tinkle pasidalindamas keletu antraščių apie vartų linijos technologijos klaidas, pasitaikiusias kitose šalyse.



Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją