Ernestas Šetkus

Gimė: 1985-05-25, Tauragėje.
Amžius: 31 metai
Pozicija: Vartininkas
Statistika rinktinėje: 12 rungtynių
Klubas: „ADO Den Haag“ (Olandija)
Ankstesni klubai: Tauragės „Tauras“, Vilniaus „Žalgiris“, Nikosijos „Olympiakos“ (Kipras), Plovdivo „Botev“ (Bulgarija), FK „Gomel“ („Baltarusija“), „Nea Salamis“ (Kipras), „Kerkyra“ (Graikija), „Sivasspor“ (Turkija).

2016 metų statistika

Rinktinėje: 5 rungtynės (450 min., 9 praleisti įvarčiai);
Klubuose: „Sivasspor“ (Turkija) - 15 rungtynių, 22 praleisti įvarčiai;
„ADO Den Haag“ (Olandija) - 12 rungtynių, 19 praleistų įvarčių.

Futbolas Ernesto kraujyje buvo nuo vaikystės – tėvas Jaunutis gynė 1987-ųjų šalies čempiono Tauragės „Tauro“ vartus. Gimtojo miesto komandoje žaidė ir E. Šetkus, tačiau tikro profesionalo karjerą jis pradėjo Vilniaus „Žalgiryje“.

Ruošiamas praeityje garsaus vartininko, vėliau trenerio Vinco Kateivos – kurį laiko pagrindiniu savo mokytoju – E. Šetkus tapo vienu geriausių šalies čempionato vartininkų. Vilniaus klubui iškritus į žemesnę lygą vartininkas metus praleido „Tauro“ gretose, o atgimusiame „Žalgiryje“ išbuvo neilgai.

Pradėjęs legionieriaus karjerą E. Šetkus keliavo po Pietų Europą – žaidė Kipro, Graikijos, Bulgarijos, Turkijos komandose, taip pat kaimyninėje Baltarusijoje. „Niekada nebuvau perėjęs į silpnesnę komandą už tą, kurioje žaidžiau. Mano karjeros kreivė nuolat kilo“, - savoklajonesaiškino vartininkas. Galų gale jis sulaukė kvietimo į Vakarų Europą ir šį sezoną Olandijos lygoje netgi buvo renkamas geriausiu turo žaidėju.

Rinktinėje E. Šetkui dažniausiai užstodavo kelią kiti vartininkai, todėl teko kantriai laukti savo galimybių. Kai jos pasitaikydavo, sėkmė lydėjo retai, greičiau atvirkščiai.Vartininkui tekdavo stoti į vartus per pačias juodžiausias rinktinės dienas: itin skaudžią Baltijos taurės dvikovą su latviais, praretėjusios komandos nokdauną Albanijoje ar apmaudų antausį Lichtenšteine.

Vis dėlto šiemet Fortūna atsisuko veidu. Kaip pripažįsta pats E. Šetkus, palankiai susiklosčius aplinkybėms ir praretėjus rinktinės vartininkų gretoms, jis gavo dar vieną šansą. Tapęs Lietuvos komandos pirmuoju numeriu E. Šetkus nenuvylė. Nors Pasaulio čempionato atrankoje lietuviams tik kartą pavyko išsaugoti vartus „sausus“, vartininkas savo šuoliais ne kartą gelbėjo komandą.

Geriausio Lietuvos futbolininko rinkimų platformą rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)