Praėjusio pirmadienio nesėkmė buvo devintas „aristokratų“ pralaimėjimas Anglijos „Premier“ lygoje šį sezoną po 16-os rungtynių ir dabar juos tik taškas skiria nuo iškritimo zonos. „Chelsea“ su 15 taškų užima tik 16-ą vietą turnyro lentelėje.

„Abu - Jose ir klubo valdyba - sutiko, kad („Chelsea“) rezultatai nėra pakankamai geri šį sezoną ir abiejų pusių naudai nuspręsta išsiskirti ir eiti savo keliais. Klubas linki ir tiki, kad Jose ir klubo skyrybos įvyko gražiai (angl. k. „in good terms“)“, - teigiama oficialiame „Chelsea“ pranešime. - Jis visada liks mylimu, gerbiamu ir svarbiu asmeniu „Chelsea“ klube. (...) Jo titulai padarė jį pačiu sėkmingiausiu klubo treneriu per 110 metų komandos istoriją. Jo laikotarpis „Stamford Bridge“ ir Anglijoje buvo ilgas ir puikus, tad jis visada bus šiltai priimtas sugrįžęs į mūsų stadioną. Dabar komandos pagrindinis tikslas yra užtikrinti, jog mūsų talentinga komanda pasiektų savo potencialą.“

J. Mourinho dar turėjo vadovauti komandai šeštadienio (gruodžio 19 d.) susitikime namuose su „Sunderland“ ekipa, bet to jau nebus.

52-ejų metų J. Mourinho spalio mėnesį jau buvo patekęs į kritikos audros sūkurį, bet tąsyk jį palaikė pats R. Abramovičius. Tiesa, rezultatai Anglijos čempionate taip ir nepagerėjo.

J. Mourinho praėjusį sezoną sugrąžino čempionų titulą į Stamford Bridge'ą ir rugpjūtį pasirašė naują ketverių metų sutartį.

„Chelsea“ klubas Čempionų lygos atkrintamų varžybų pirmame etape vasario mėnesį susitinka su „Paris St-Germain“ komanda.

Anglijos žiniasklaida rašo, kad J. Mourinho išeitinė kompensacija siekia net 40 mln. svarų sterlingų (55,03 mln. eurų). BBC praneša, kad portugalui ir toliau iki sezono pabaigos bus mokamas sutartas atlyginimas, o ne išeitiniai pinigai. Anksčiau buvo pranešta, kad J. Mourinho per sezoną uždirba 13,5 mln. eurų. Apie atleidimą 16.30 val. Lietuvos laiku J. Mourinho „pranešė vienas klubo vadovų per paskutines valdybos posėdžio 30 minučių“.

Potencialūs kandidatai pakeisti J. Mourinho - katalonas Josepas Guardiola (Miuncheno „Bayern“, jis R. Abramovičiaus favoritas) ir argentinietis Diego Simeone (Madrido „Atletico“) - kol kas negali Londone pradėti darbo. Taip pat yra minimas ispanas Juande Ramosas.

Spėjama, kad „Chelsea“ klubo laikinuoju gelbėtoju dar kartą gali tapti olandas Guusas Hiddinkas. 69-erių metų treneris 2009-ais jau vadovavo „Chelsea“ ekipai ir su ja iškovojo Anglijos futbolo asociacijos taurę (FA Cup).

Ketvirtadienį apie olandą naujose pareigose iki sezono pabaigos jau teigia „Mirror Football“ ir Eurosport UK.

Save „Ypatinguoju“ („The Special One“) ir „Linksmuoju“ („The Happy One“, po grįžimo į Londoną 2013-ais) vadinęs J. Mourinho, su „Chelsea“ klubu triskart tapo Anglijos čempionu (2004-2007 ir 2014-2015), iškovojo FA taurę, Supertaurę ir tris Anglijos lygos taures bei dusyk triumfavo Čempionų lygos turnyre (2004-ais su „Porto“, o 2010-ais - su „Inter“). Jis per savo karjerą dar treniravo Lisabonos „Benfica“ (2000), „Uniao de Leiria“ (2001–2002), „Porto“ (2002-2004, visos Portugalija), Milano „Inter“ (Italija, 2008-2010) ir Madrido „Real“ (Ispanija, 2010-2013) komandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (309)