„Pirmas tikslas buvo numinti iki Jurbarko. Atsiprašiau ir porą valandų anksčiau išėjau iš darbo. Myniau iki 23 valandos. Galvojau išsimiegoti kokioje nors stotelėje miegmaišyje, bet niekur tinkamos nepasitaikė. Todėl nakvojau Jurbarko viešbutyje“, – kalbėjo keliautojas.

Pirmą vakarą prieš pasiekdamas Jurbarką jis dar aplankė Kauną. „Kelionėje sustodavau tai ledų, tai kokio angliavandenių turinčio užkandžio, kad pasisemčiau energijos. Dar į Kauną užsukau, prie pilies pabuvau“, – pasakojo Rimydas.

Iš Jurbarko futbolo gerbėjas važiavo iki Mingės, iš kur persikėlė į Kuršių neriją: „Reikėjo palaikyti tempą, nes paskutinis keltas į Nidą išplaukia trečią valandą. Variau niekur nestojęs.“

Antrą naktį Rimvydas pernakvojo apleistame name prie Preilos, ant marių kranto.

„Trečia diena buvo lengva – niekur skubėti nereikėjo. Prasimyniau Kuršių nerija, persikėliau iš Smiltynės į Klaipėdą ir tenai sutikau kitus „Žalgirio“ aistruolius“, – kalbėjo dviratininkas.

Po Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyro pusfinalio rungtynių per kurias „Žalgiris“ 2:1 įveikė vietos „Atlantą“, tris dienas keliauti namo dviračiu Rimvydui neteko. Dviratis buvo sudėtas į vieną aistruolių automobilį, o Rimvydą parvežė vienas fanų mikroautobusų. Viso per mačą Klaipėdoje „Žalgirį“ palaikė 48-i fanai.

Dviračiu Rimvydas važinėja tik nuo šio pavasario. Anksčiau pedalus yra minęs tik vaikystėje. Bet dabar dviratis tapo pagrindine vyro transporto priemone keliaujant į darbą.

Bet dažnai su juo nesiskiria ir savaitgaliais.

„Savaitgalį prieš šią kelionę numyniau 150 kilometrų. Tada ir gimė idėja nuvažiuoti iki Klaipėdos. „Mano mintis buvo tokia: išbandyti save, pasižiūrėti, kai išeis save motyvuoti minti ir nesustoti. Kalbinau dar vieną žmogų, bet jis nepasirašė“, – pasakojo „Žalgirio“ futbolininkų gerbėjas, važinėjantis vadinamu hibridiniu dviračiu.

Tiesa, į rugsėjo 25 dieną ten pat Klaipėdoje vyksiantį LFF taurės finalą tarp „Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“ Rimvydas žada važiuoti kitu būdu.

„Labai tikėtina, kad tuo metu bus ne kokie orai. Važiuoti blogu oru reikėtų pasiruošti, kelionė būtų brangesnė. Šiuo metu aš pinigų tam skirti negaliu“, – kalbėjo Klaipėdą dviračių pasiekęs futbolo gerbėjas.

„Žalgirio“ fanai ne pirmą kartą pasiekti svetimą stadioną bando neįprastomis transporto priemonėmis. Prieš metus keli „Žalgirio“ gerbėjai į Čempionų lygos rungtynes Malmėje išplaukė jachta.

Tiesa, netoli nuplaukus teko sukti atgal sugedus laivo varikliui ir visam ekipažui susirgus jūros liga.

Šiemet vienas fanas per porą dienų pėsčiomis nukeliavo į rungtynes Utenoje.