M. van Bastenas iškėlė idėją atsisakyti futbole geltonų kortelių ir už pražangas įvesti laikiną pašalinimą iš aikštės (kaip ledo ritulyje ar rankinyje). Olandas taip pat pasiūlė panaikinti nuošales ir kovoti su laiko tempimu rungtynių pabaigose. Apie tai rašo vokiečių leidinys „Bild“.

1988 metų Europos čempiono, triskart „Auksinio kamuolio“ savininko ir buvusio Nyderlandų rinktinės vyriausiojo trenerio pareigos FIFA organizacijoje ir yra galvoti ir įdiegti įvairias naujoves futbole.

Anksčiau pats FIFA prezidentas Gianni Infantino siūlė, kad pasaulio futbolo čempionate grupių varžybų etape nugalėtojas paaiškėtų po 11 metrų baudinių serijos. Jei komandos surenka vienodai taškų, pirmenybė būtų teikiama ne pergalių skaičiui ar įvarčių skirtumui, o vietai FIFA reitinge ar „Fair Play“ sąraše. Tačiau šių idėjų kiti FIFA valdininkai kol kas nepalaikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)