Pagrindinio mačo laiko metu kiek pranašesni atrodė Ganos žaidėjai, po kurių (Christiano Atsu ir Andre Ayew) šūvių pirmame kėlinyje kamuolys net du kartus paglostė varžovų vartų virpstus. Tiesa, vėliau žaidimas aprimo ir abi komandos pernelyg nebenorėjo rizikuoti.

Atskiro paminėjimo vertas DKK gynėjas Ericas Bailly, kuris kone per kiekvieną kampinį savo baudos aikštelėje sukeldavo susistumdymus, o kartais beveik ir muštynes, tačiau beveik iki pat antro kėlinio pabaigos sugebėjo išgyventi net negavęs geltonos kortelės.

Baudinių seriją daug sėkmingiau pradėjo ganiečiai, nes pirmi du DKK žaidėjai Wilfriedas Bony ir Gadji Tallo nepataikė į vartus. Tačiau netrukus rezultatas tapo lygus ir toks jis išliko iki pat tol, kol savo pareigą atliko po 10 abiejų stovyklų futbolininkų – 8:8.

Finalo didvyriu tapo Dramblio Kaulo Kranto komandos vartininkas Boubacar Barry, kuris ne tik atrėmė savo kolegos Razako Brimaho smūgį, bet ir pats realizavo lemiamą baudinį bei išplėšė trofėjų saviškiams.

Verta pastebėti, kad B. Barry baudinių serijos metu bandė ir simuliuoti: svarbiu metu apsimėtė, kad jam sutraukė koją, o atėjus laikui smūgiuoti jam pačiam, vėl krito ir raitėsi ant vejos vaidindamas, jog to niekaip negali padaryti, tad geriau šią teisę atiduoti kam kitam. Visgi rungtynių teisėjas ant šių pigių triukų nepasimovė.

Įdomu, kad prieš tai vienintelį kartą stipriausiais Afrikoje DKK atstovai irgi tapo kone identišku būdu: 1992 m. finale su Gana jie triumfavo po dar ilgesnės 11 metrų baudinių serijos – 11:10.

Ganiečiai žemyno čempionais yra tapę keturiskart – 1963, 1965, 1978 ir 1982 m.

Primename, kad Afrikos Nacijų taurės bronzą šiemet atiteko Kongo Demokratinei Respublikai, kuri mažajame finale taip pat po 11 m baudinių serijos 4:2 (0:0; 0:0) pranoko turnyro šeimininkę Pusiaujo Gvinėją.

Rungtynės:

Dramblio Kaulo Krantas 0 – 0 Gana, po 11 m baudinių – 9:8

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)