Per savo karjerą D. Miceika iš arti susidūrė ne tik su „Trakų“ vyriausiuoju treneriu Valdu Urbonu, tačiau ir su Talino „Nomme Kalju“ komandą treniruojančiu Sergejumi Francevu.

„Jo vadovaujamų komandų žaidimas nesikeičia daugelį metų. Tiesą sakant, nežinau dabartinės „Nomme Kalju“ žaidėjų sportinės formos, tačiau S. Francevo žaidimo ideologijai tai įtakos nepadarys jokios.

Nuostabus treneris. Beje, kaip ir Valdas Urbonas, kurio vadovavimui iki šiol jaučiu didžiulę simpatiją. Apskritai kalbant, abu treneriai profesionalai, abu žino, ko nori, abu vadovaujasi, tarsi, skirtinga, tačiau tuo pačiu panašia žaidimo filosofija.

„Trakų“ trenerio darbo specifika žaisti su kamuoliu. Jei pralaimėsi, tai pralaimėk „kaifuodamas“ nuo futbolo. Sergejus Francevas mėgsta kartoti: „Mirk be kamuolio. Kankinkis. Tačiau laimėk.“

Neabejoju, kad „Nomme Kalju“ šiose rungtynėse (Vilniuje) žais tik rezultatui. Jie atiduos iniciatyvą „Trakams“. Beveik neabejoju, kad net praleidę įvartį, jie nelėks išdegę galvų lyginti rezultatą, o tiesiog lauks savo šanso.

Jie nerizikuos. Perdavimų tarp gynėjų ir saugų beveik nepamatysime. Jų visas žaidimas bus grindžiamas ilgais perdavimais puolėjams į kraštus. Ten „Trakų“ užduotis bus susirinkti tuos kamuolius.

Pažinodamas S. Francevą, neabejoju, kad jis visas viltis dės į standartines situacijas. Jis turi Sidorenką, kuris dažnai trenerio užduotis išpildo užtikrintai“, – pasakojo buvęs „Trakų“ saugas.

Pirmo rato UEFA Europos lygos rungtynes „Trakai“ ir „Nomme Kalju“ žais ketvirtadienį 19.00 valandą Vilniaus LFF stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją