Nors mūsiškiams šios rungtynės - iš esmės tik prestižo reikalas, bosnių spaudos teigimu, graikai lietuviams pateikė itin dosnų pasiūlymą, kuris mačui turėtų suteikti visai kitokią reikšmę.

Didžiausi Bosnijos ir Hercegovinos naujienų portalai (vijesti.ba, sport.ba ir kiti) skelbia, kad kiekvienam Lietuvos rinktinės futbolininkui graikai pasiūlė po 50 tūkst. eurų premiją (apie 173 tūkst. Lt) už tai, kad lietuviai įveiktų arba bent sužaistų lygiosiomis ir atvertų Graikijos komandai tiesiausią kelią į 2014 metų pasaulio čempionatą Brazilijoje.

DELFI paklaustas, ar bosnių žiniasklaidos teiginiai nėra laužti iš piršto, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Julius Kvedaras buvo lakoniškas.

„Tai – nesąmonė, Gariūnų lygio. Iš kur tokias traukia“, – rėžė LFF vadovas ir neatsisveikinęs išjungė telefoną.
Bosnių spauda: kiekvienam Lietuvos rinktinės žaidėjui siūloma po 50 tūkst. eurų

Padėtis turnyro lentelėje

Prieš paskutinę rungtynių dieną pasaulio čempionato atrankos zonos G grupėje bosniai ir graikai turi surinkę po 22 taškus, tačiau geresnis įvarčių santykis pirmą poziciją lemia šios dienos mūsiškių varžovams.

Būtent pirmos vietos grupėje laimėtojas iš karto užsitikrina kelialapį į 2014 m. pasaulio čempionatą. Antroje pozicijoje likusiai komandai teks žaisti atkrintamas varžybas. Bosniai ypatingai norėtų išvengti tokios situacijos, nes paskutinius du atrankos ciklus jau pralaimėjo būtent papildomose kovose.

Paskutinėse rungtynėse Graikija namuose susitiks su grupės autsaideriu Lichtenšteinu, tad beveik neabejojama, kad bosniams norint neužleisti pozicijų prireiks pergalės Lietuvoje.

Lietuviai taip pat turi dėl ko kovoti turnyro lentelėje – pergalė prieš bosnius ir Slovakijos prarasti taškai Latvijoje pakylėtų Lietuvos rinktinę į trečią poziciją. Dabar mūsiškiai tašku atsilieka nuo slovakų.

Dabartinė G grupės turnyro lentelė:

1.Bosnija ir Hercegovina971129:6+2322
2.Graikija961110:4+622
3.Slovakija93339:8+112
4.Lietuva93249:10-111
5.Latvija92168:18-107
6.Lichtenšteinas90274:23-192

Bosnių spauda: kiekvienam Lietuvos rinktinės žaidėjui siūloma po 50 tūkst. eurų

Mačui tarp lietuvių ir bosnių – „Eurosport“ ir „Al Jazeera“ dėmesys

Rungtynės su Bosnija ir Hercegovina Lietuvos futbolo rinktinei - puiki galimybė pasirodyti prieš Europą ir pasaulį. Pasaulio čempionato atrankos dvikovos santrauką transliuos „Eurosport“ TV kanalas, o rungtynėms akreditavosi ir žurnalistai iš kitų žemynų.

Rungtynėms akredituota daugiau nei 60 užsienio žiniasklaidos atstovų. Didžiąją dalį jų sudarys Bosnijos ir Hercegovinos žurnalistai.

Tačiau neeilinės reikšmės dvikova taip pat domina ir neutralią tarptautinę žiniasklaidą. Į rungtynes atvyks korespondentai ir fotografai iš JAV, Brazilijos, Japonijos, Kinijos, Latvijos, Olandijos, Anglijos.

Savo atstovus Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione turės „Reuters" naujienų agentūra, oficiali Kinijos naujienų agentūra „Xinhua", japonų naujienų agentūra, žurnalas ir televizija, „Al Jazeera“ balkanų padalinys.

Įvykius nušvies ir žurnalistai iš milijoninę auditoriją turinčios futbolo svetainės „Goal.com", populiaraus Jungtinėje Karalystėje leidžiamo futbolo žurnalo „FourFourTwo", didžiausio Brazilijos sporto žurnalo „Placar“.

Rungtynių santrauką pasirinko transliuoti ir didžiausias Europoje sporto kanalas „Eurosport“.

Bosnių spauda: kiekvienam Lietuvos rinktinės žaidėjui siūloma po 50 tūkst. eurų
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)