Praėjusiais metais A. Wengeras pratęsė sutartį su „kanonieriais“, tačiau joje esantis punktas leidžia prancūzui palikti komandą savo noru.

Klubo vadžias perėmus naujam savininkui Stanui Kroenke‘ui treneris pajuto, kad dauguma turtuolio veiksmų rodo nepasitikėjimą. Strategą pamažu šokiruoja ir rėmėjų skundai bei nepasitenkinimai rezultatais.

Gegužės mėnesį Anglijoje buvo pasirodę pranešimų, jog prancūzas susitiko su „Manchester City“ vadovais ir aptarė ateities planus, mat treneris yra pasirengęs pakeisti dabartinį „City“ strategą Roberto Mancini, tačiau tai nepasitvirtino ir šios kalbos oficialiai viešumoje nepasirodė.

Vis dėlto, anot gandų, A. Wengero draugai atskleidė, kad jis po šio sezono ketina perimti minėtojo „PSG“ klubo vairą.

Prancūzo treniruojama „Arsenal“ ekipa šią vasarą pasipildė keliais futbolininkais, tačiau pirmadienį klubą oficialiai paliko kapitonas Cescas Fabregasas. Artimiausiu metu „kanonierių“ gretas gali palikti ir Samiras Nasri, Emmanuelis Eboue bei Nicklasas Bendtneris.

Nors A. Wengeras žadą įsigyti pajėgių futbolininkų, tam laiko lieka vis mažiau. Treneris buvo atskleidęs, kad jis išreiškė susidomėjimą Juanu Mata ir Shinji Kagawa, tačiau ar šie futbolininkai papildys „Arsenal“, paaiškės tik per artimiausias dvi savaites.

Verta paminėti, jog patyręs 61-erių metų strategas Londono klubą treniruoja nuo 1996-ų metų.