Aštuonis kartus šalies pirmenybes laimėjusio „Ekrano“ įsiskolinimai vertinami daugiau nei 400 tūkst. eurų. Praėjusį mėnesį klubo prezidentas Aušrys Labinas skelbė vedantis derybas su verslininkais iš Argentinos dėl ekipos finansavimo, bet buvusių jos atstovų kišenės nuo to taip ir nepapilnėjo.

Dėl tos pačios priežasties už I lygos borto palikta pernai A lygoje žaidusi Alytaus „Dainava“, taip pat neįvykdžiusi reikalavimo panaikinti pradelstus įsipareigojimus.

Užtat žalia šviesa trečiadienį uždegta naujai suburtam „Panevėžio“ klubui, kuriam leista išimties tvarka startuoti antrame pagal pajėgumą Lietuvos futbolo divizione. 18 ekipų kovas I lygoje pradės kovo 28 d.

LFF vykdomasis komitetas taip pat svarstė trijų buvusių „Ekrano“ žaidėjų likimą. Žiemą su Pakruojos „Kruoja“ rankomis sukirtę Dominykas Galkevičius, Tomas Salamanavičius ir Rytis Pilotas negalėjo debiutuoti Lietuvos vicečempionų gretose, nes LFF atsisakė juos registruoti čempionatui.

Oficialiai paskelbta, kad tokių priemonių prireikė baiminantis nesąžiningo žaidimo – federaciją pasiekė informacija, kad dėl šių futbolininkų dalyvavimo klubo veikloje gali būti pažeidžiama klubo bei futbolo reputacija ir integralumas.

Vis dėlto trečiadienį LFF vadovybė, išnagrinėjusi pateiktą apeliaciją, panaikino draudimą registruoti D. Galkevičių ir T. Salamanavičių, o ant „įtariamųjų suolo“ buvo paliktas vienintelis R. Pilotas.

Primename, kad prieš A lygos startą „Kruojos“ pavadinimas linksniuotas ir dėl investuotojų iš Honkongo, žadėjusių surinkti daugiau nei pusę klubo biudžeto. Bet LFF vykdomasis komitetas pasinaudojo pernai sugriežtintu Drausmės kodeksu ir sustabdė azijiečių, kurių reputacija ir ketinimais suabejojo, planus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)