„Kovinė komanda. Vidutinio lygio. Be žvaigždžių. Žaidžianti nuo gynybos. Nepasiduodantys vaikinai, stiprūs kovoje, prie standartų ir kontratakose“, – trumpai Lietuvos nacionalinę komandą apibūdino K. Sarsanija.

– Ką joje galima išskirti?

– Puolėją Luką Spalvį. Jis dar jaunas (21 metai), tačiau jau demonstruoja aukštą lygį. L.Spalvis yra rezultatyviausias Danijos lygos žaidėjas – tai daug ką pasako.

– Iš jūsų treniruojamo „Atlanto“ pakviesti trys žaidėjai. Neblogai...

– Pakvietė tris, tačiau vidurio saugas Andrius Bartkus patyrė traumą. Liko du jauni vaikinai: Markas Beneta – greitas krašto gynėjas ir Ovidijus Verbickas, kuris turėjo sutartį su „Zenit“ klubu, tačiau jame neįsitvirtino. Jie abu žaidę Lietuvos jaunimo rinktinėje, o iškvietimas į nacionalinę rinktinę jiems naujas dalykas.

– Edgaras Jankauskas, kurį jūs dar visai neseniai treniravote „Fakel“ klube, paskirtas rinktinės treneriu. Ką galite pasakyti apie jį?

– Taip, prieš pora mėnesių Edgaras oficialiai paskirtas rinktinės treneriu. Prieš tai, jis jau treniravo vietinę „Trakų“ komandą, tad žaidėjus pažįsta puikiai. Telieka jam palinkėti sėkmės. Žinau, kad rungtynėms su Rusija Edgaras ruošiasi labai rimtai. Vis tik jis čia žaidęs, pažįstamų turi daug. Nori, kad komanda sužaistų garbingai.

– Sakykite atvirai, Lietuvos rinktinė rusams tiesiog pasiruošimas prieš rungtynes su prancūzais? Ar iškart teks jungti aukščiausią pavarą?

– Galiu pasakyti, kad Lietuva nepasiduos. Mačiau šią komandą ir anksčiau. Aišku, dabar kitas treneris, tačiau charakteris, neabejoju, išlikęs tas pats. Taip, atrankinėse jie skaudžiai pralaimėjo Anglijai, tačiau tiek su Šveicarija, tiek su Slovėnija visą laiką žaidė apylygiai.

Be to, nereikia pamiršti, kad prieš ketverius metus Rusija su Lietuva sužaidė 0:0. Ir šįsyk jie bandys žaisti tokį pat futbolą – visų pirma, apsiginti, o kontratakos metu ieškos galimybių, kaip įmušti. Kaip minėjau, priekyje jie turi L. Spalvį, kuris gali tai padaryti.

– Ar pastebėjote, kad Rusijai su varžovais iš buvusios Sąjungos vis kas nors pakiša koją. Pavyzdžiui, lygiosios su Moldovos rinktine atrankoje į Europos čempionatą.

– Taip būna, vis tik manau, kad šįsyk Rusija privalo laimėti. Labai įdomu bus pažiūrėti, kaip Rusijos futbolininkai ginsis, kaip neleis lietuviams pereiti į kontratakas ir kaip neprasižengs, kad pastarieji neturėtų galimybių po standartinių situacijų. Lengvu pasivaikščiojimu šių rungtynių pavadinti negalėčiau.

* * *

Beje, „Sport-Ekspress“ skelbia, kad prieš rusų ir lietuvių susitikimą bus dvi tylos minutės, skirtos pagerbti Rostove prie Dono sudužusio „Boeing 737“ lėktuvo ir Briuselio teroro aktų aukoms. Be to, Rusijos futbolininkai ryšės gedulo juostelės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)