Be FIA organizuojamų konferencijų, „Mercedes“ komanda lenktynių savaitgalio metu, ketvirtadienį, šeštadienį ir sekmadienį, rengia spaudos konferencijas, kuriose dalyvauja ekipos pilotai.

Ketvirtadienį žiniasklaidos atstovai liko nepatenkinti tuo, jog minėtasis L. Hamiltonas spaudos konferencijos metu naudodamasis „Snapchat“ programėle fotografavo kitus greta buvusius pilotus ir smagiai leido laiką.

Toks brito elgesys buvo įvardintas kaip nepagarba žiniasklaidai ir jos atstovams.

Reaguodamas į viešumoje pasirodžiusius straipsnius L. Hamiltonas nusprendė neatsakinėti į šiandien Suzukoje surengtoje spaudos konferencijoje susirinkusių žurnalistų klausimus.

„Greitai neliks tų šypsenų ant jūsų veidų. Nusprendžiau neatsakinėti į jūsų klausimus“, – kreipdamasis į žurnalistus sakė L. Hamiltonas.

„Su didžiausia pagarba, čia yra žmonių, kurie mane visados palaiko. Čia taip pat yra kiti žmonės, kurie linkę pasinaudoti įvairiais dalykais. Tiems, kurie galvoja, kad ketvirtadienį su jumis pasielgiau nepagarbiai noriu pasakyti, kad tikrai neturėjau tokio tikslo. Tiesiog norėjau smagiai praleisti dieną.“

„Bet tai, kas buvo parašyta apie viską, kas nutiko ketvirtadienį vykusios spaudos konferencijos metu, tikrai nedvelkia pagarba. Deja, bet čia yra žmonių, kurie taip nepasielgė ir tai palies tuos žmones, kurie mane palaiko. Štai kodėl sakau su didžiausia pagarba.“

„Neketinu čia toliau sėdėti dėl tokių dalykų. Atsiprašau ir tikiuosi, kad gerai praleisite likusį savaitgalį“, – pareiškė britas.

L. Hamiltonas Suzukos kvalifikacijoje užėmė antrąją vietą, o pirmąją iškovojo jo komandos draugas Nikas Rosbergas.

Lenktynės vyks sekmadienį, spalio 9 d. – 8.00 val. Lietuvos laiku.