Italų „Gazzetta dello Sport“ cituoja T. Wolffo žodžius, kad ieškodamas kandidato N. Rosbergui pakeisti, jis nenori sudaryti problemų „Ferrari“ ar „McLaren“ komandoms.

„Aš neturiu ketinimų kištis į vidinius „Ferrari“ reikalus“, – sakė T. Wolffas. – Aš net nežinau, ar Sebastianas Vettelis turi noro pereiti pas mus. Tas pats yra ir su kitomis komandomis: ką „Ferrari“ ar „McLaren“ darys gruodį be S. Vettelio ar Fernando Alonso? Arba „Williams“ be Valtteri Botto? Panašūs variantai man mažiausiai patinka.
Nors mane atakuoja telefono skambučiais. Man jau skambino 80 proc. F-1 pilotų.“

Kartu T. Wolffas neatmeta, kad „Mercedes“ gali užsiimti kurio nors jaunimo programos piloto „stūmimu“. Tai gali būti Pascalis Wehrleinas ar Estabanas Ocono. Komanda tai pat gali pakviesti pilotą, kurio statusas būtų žemesnis nei Lewiso Hamiltono.

„Pirmas variantas, kurį reikia apsvarstyti, tai scenarijus, pagal kurį komandoje būtų pilotas Nr.1 ir pilotas Nr.2“, – pažymėjo T. Wolffas. – Kažkas panašaus į tai, kaip buvo „Ferrari“ Michaelio Schumacherio ir Felipes Massos laikais. Kalba apie tai, kad pasikviestumėme pilotą, kuris stabiliai uždirbtų taškus.

Antras variantas – propaguoti mūsų jaunus pilotus, P. Wehrleiną arba E. Oconą. Galų gale kitos komandos duoda šansą jauniems lenktynininkams, belieka prisiminti Maxą Verstappeną ir Stoffelį Vandoorną.

Trečias variantas – rasti aukštos klasės pilotą. Jau nuo pirmadienio aš esu komandos bazėje, kur mes su pačiais geriausiais inžinieriais ieškome pačio geriausio varianto.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.