– Ar jūs patenkinti podiumo vieta, ar jus labiau domina bolido greitis?

– Stiklinė greičiausiai yra iki pusės tuščia, nei iki pusės pilna. Mes turime pripažinti, jog be lietaus mes būtumėme daugiau pralaimėję.

– Kas buvo ne taip?

– Regis, trys dalykai. Pirmasis – Silverstounas yra greita trasa ir dabar mes suprantame, kad mūsų bolidas nėra toks efektyvus greituose posūkiuose, todėl Spa ir Suzukoje mūsų laukia panašios problemos. Antra: mums reikia išmokti efektyviai išnaudoti pačio kiečiausio mišinio padangas. Trečia – stengdamiesi pridėti greituose posūkiuose, mes praradome greitį tiesiosiose ir kartu nepasiekėme norimo rezultato posūkiuose.

– Ar jus kamavo kažkokios aerodinamikos problemos?

– Mes privalome dirbti visomis kryptimis. Keliuose paskutiniuose etapuose „Williams“ pasiekė labai gerų rezultatų, jie šauniai padirbėjo. Aš nenoriu, kad jie taptų mūsų pagrindiniais varžovais, mums reikia, jog jais liktų „Mercedes“ komanda.

– Pradėdamas vadovauti „Ferrari“ komandai jūs kartu su Sergio Marchionne pareiškėte, kad buvusios komandos vadovybės klaida buvo per didelis dėmesys skirtas 2014 m. sezonui, kai komanda jau neturėjo jokių šansų iškovoti gerą vietą. Ar jūs nedarote tos pačios klaidos?

– Aš neturiu noro svarstyti senas problemas. Kita vertus, manyčiau būtų klaida apleisti šį projektą. 2016 metų mašina kuriama šių metų važiuoklės pagrindu, todėl nutrauktas darbas reikštų kai kurių svarbių duomenų praradimą.

– Ar jūs apsisprendėte dėl K. Raikkoneno ateities? Ar jis pasiliks „Ferrari“?

– Jo ateitis yra jo rankose. Aš nenoriu daugiau apie tai kalbėti. Priekyje laukia dar 10 etapų ir jis žino, ko mes iš jo norime. Savo laiku mes pranešime jam apie komandos sprendimą. O kol kas aš noriu, kad jis ramiai dirbtų.

– Ar jums neatrodo, kad suomiui lenktyniauti reikia didelio presingo sąlygomis? Silverstoune jis padarė dar vieną grubią klaidą...

– Ne. Aš praleidau su juo keletą dienų. Jis buvo labai motyvuotas ir ramus. Kimis pasirodė gerai, bet strategijos klaida pavedė – jis pamatė, kad keliuose posūkiuose yra daug vandens ir nutarė pasikeisti padangas. Jei lietus būtų prasidėjęs dviem minutėmis anksčiau, K. Raikkonenas galėjo laimėti šias lenktynes.