„Kadangi mes praleidome įvartį, teko pakeisti komandos žaidimo stilių aikštės viduryje. Jei būtume pirmame kėlinyje išnaudoję savo progas, mačo baigtis galėjo būti ir kitokia. Po savo įvarčio mūsų fanų uždegtos pirotechnikos nemačiau, nes buvau tik sutelkęs dėmesį į įvykius aikštėje. Po kiekvienų rungtynių kyla klausimų ir asmeniškai, ir dėl bendrų komandos veiksmų. Tai mes išspręsime kolektyvo viduje. Mes turime pakankami laiko analizei ir žaidimo įvertinimui.

Grupėje padėtis gana sudėtinga. Prieš paskutinį turą kiekviena komanda gali patekti į atkrintamąsias varžybas iš bet kurios pozicijos. Kova vyks iki paskutinės minutės. Ne, visas triukšmas apie fanų reikalus, rinktinei įtakos neturėjo“, – sakė rusų treneris.

Rusų žaidėjai nebuvo itin kritiški - kaltino aplinkybes, bet ne save.

Rusijos rinktinės futbolininkų mintys

Saugas Romanas Širokovas

– Mes sugriuvome per 5 min. atkarpą, kada praleidome du įvarčius. Sužaidėme nesuprantamai. Žmogus išgriuvo vienas prieš vieną ir įmušė pirmą įvartį. Mums niekas nepasikeitė. Kaip reikėjo laimėti, taip ir toliau reikia.

Puolėjas Fiodoras Smolovas

– Mes šlykščiai sužaidėme pirmą kėlinį. Jei nebūtume praleidę paskutinę minutę, mažiausiai būtume iškovoję lygiąsias. Būčiau aš įmušęs, mes būtume pirmavę ir, manau, būtume išsaugoję pergalę. Visą antrą kėlinį mes praleidome varžovų aikštės pusėje.

Saugas Denisas Glušakovas

– Apmaudus pralaimėjimas. Viską galėjome išspręsti šiose rungtynėse. Patys kalti. Turime dar vieną gerą progą rungtynėse su Velsu. Padarysime viską įmanomą, kad laimėtume ir žygiuotume toliau.

Puolėjas Artiomas Dziuba

– Mes, kaip visada, buvome savame stiliuje. Pralaimėjome savo žaidimą. Antrame kėlinyje dominavome ir privalėjome mažiausiai sužaisti lygiosiomis. Mes patys save įvarėme į kampą ir privalome didvyriškai įveikti tai. Bet kokia kaina turime įveikti Velsą.

Slovakas M. Hamšikas džiaugėsi pergale ir savimi

Tuo metu kol kas pačio gražiausio Europos čempionato įvarčio autorius slovakas Marekas Hamšikas džiaugėsi pergale.

„Mes labai džiaugiamės pirma pergale Europos čempionate. Ji praveria vartus Slovakijai į atkrintamų etapą. Neslėpsiu, savimi taip pat esu patenkintas. Neblogai sužaidžiau, į mušiau įvartį.“

Slovakų treneris Janas Kozakas gyrė savo auklėtinį M. Hamšiką ir pabrėžė, kad paskutinės rungtynių minutės buvo labai ilgos.

„Jis vienas mūsų komandos lyderių. Šiandien (trečiadienį – DELFI) jis sužaidė puikiai. Jis atliko puikų perdavimą ir pats pelnė įvartį. Beje, jis puikiai bei naudingai dirbo ir gynyboje. Mareko antras įvartis buvo „namų darbas“, mes tam treniravomės. Žinojome, kad standartinės situacijos rusų liga. Paskutinės rungtynių minutės buvo labai ilgos. Visada malonu laimėti, o dar Europos čempionate ir prieš tokius pajėgius varžovus“, – kalbėjo Slovakijos rinktinės strategas J. Kozakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)