Atidarymo rungtynėse Paryžiaus „Stade de France“ stadione prancūzai turėjo daug vargo su Rumunijos futbolininkais – mačo laikui tikslint link pabaigos švieslentėje degė du vienetukai (1:1), bet tuomet kaip iš patrankos iššovė D. Payet.

Kaire koja iš už baudos aikštelės smūgį atlikęs Londono „West Ham“ narys nepaliko jokių vilčių varžovų vartininkui ir Prancūzija triumfavo – 2:1. Pats rungtynių herojus, kurį Didier Deschampsas pakeitė per pridėtą teisėjo laiką, palikdamas veją nesulaikė ašarų – 75,113 žiūrovų jam plojo atsistoję.

„Labai jaudinomės ir jautėme didelį spaudimą, o po įvarčio emocijos prasiveržė. Jeigu kas nors iš anksto man būtų pasakęs, kad įmušiu tokį įvartį, aš nebūčiau patikėjęs“, – prisipažino D. Payet.

Nors Prancūzijos futbolininkai yra laikomi vienais pagrindinių favoritų triumfuoti šiame Europos čempionate, Rumunijos komanda įrodė, kad pažeidžiami yra ir jie.

„Atidarymo rungtynės visuomet būna sudėtingos, o pirmame kėlinyje mes dar ir nebuvome pakankamai drąsūs. Vis tik įrodėme, kad galime laimėti. Galbūt net jeigu būtumėm laimėję dviejų ar trijų įvarčių skirtumu – tai mums padarytų meškos paslaugą. O dabar žinome, kad čempionate nebus lengvų rungtynių“, – aiškino šalies didvyris.

Su savo žaidėju sutiko ir treneris D. Deschampsas, pripažinęs, jog jo auklėtiniai pirmąsias 25 minutes išties rungtyniavo su baime akyse.

„Atidarymo rungtynės visuomet kiek primena finalą – mes bijojome. Galbūt pasąmonėje patys sau užsidėjome per didelį spaudimą. Ne viskas buvo tobula – dar toli iki tokio žaidimo. Bet pergalė suteikė pozityvių minčių – akivaizdu, kad rezultatas yra svarbiausia“, – mačą komentavo Prancūzijos rinktinės vairininkas.

Prancūzija – tai šalis, kuriai futbolo istorija žaidžiant namuose yra itin palanki. Prancūzai laimėjo du iš trijų po II-ojo pasaulinio karo jų šalyje rengtų elitinių tarptautinių futbolo turnyrų – 1984-ųjų Europos pirmenybes ir 1998-ųjų pasaulio čempionatą. Šiemet į galutinę pergalę šeimininkai vilčių taip pat deda labai daug ir kartu su vokiečiais bei ispanais yra laikomi pagrindiniais favoritais.

Antrąsias rungtynes prancūzai žais trečiadienį su Albanija, o A grupės kovas užbaigs kitą sekmadienį vyksiančiu mūšiu su šveicarais.

Į Europos čempionato aštuntfinalį pateks dvi geriausias šešių grupių komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečiąsias vietas užėmusios rinktinės. UEFA Euro 2016 vyks nuo birželio 10 iki liepos 10 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)