Nors daugelis šių rungtynių favoritais laikė Belgijos futbolininkus, italai visus nustebino jau pirmomis minutėmis pasileidę į puolimą. Ir, sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį, pastangos davė saldžių vaisių – po tobulo komandos draugo perdavimo įvartį gražiu smūgiu pelnė Emanuele Giaccherini.

Kantriai vientisą gynybos sieną išlaikę Italijos žaidėjai varė į neviltį belgus, kurie paskutinėmis mačo minutėmis nusprendė surizikuoti ir visas pajėgas pasiuntė į varžovų baudos aikštelę. Ir dėl to skaudžiai nudegė. Jau per teisėjo pridėtą laiką tašką padėjo T. Courtois galingu smūgiu nuginklavęs Graziano Pelle.

„Man šios rungtynės buvo fantastiškos, bet taip pat labai džiaugiuosi ir dėl savo komandos, Italijos ir visų tautiečių. Įrodėme, kad ne kalbos, o žaidimas aikštėje yra svarbiausia. Treneris prieš čempionatą mums sakė, kad savo pajėgumą aikštėje turime įrodyti patys – ir mes tai padarėme. Bet kartelę turime išlaikyti aukštai, nes meistriškumo lygis čempionate yra labai aukštas“, – po pergalės sakė geriausiu mačo žaidėju išrinktas E. Giaccherini.

Tuo metu italų vairininkas A. Conte džiaugėsi matydamas besišypsančius savo futbolininkus ir didžiavosi galėjęs surinkti vieningą komandą. Treneris nė nedvejojo, kad komandos vieta – tarp 16 geriausių, tačiau į laukiančius mūšius žvelgė rimtu veidu.

„Šiandien ir rytoj dar galime pasidžiaugti, bet tuomet turėsime pradėti ruoštis akistatai su Švedija, nes mes vis dar prisimename, kas nutiko prieš dvejus metus (pasaulio čempionate – DELFI), kai puikiai sužaidėme su anglais, bet po to pralaimėjome (Kosta Rikai). Ši žaizda vis dar išliko žaidėjų ir sirgalių galvose“, – neperšokęs griovio „op“ sakyti nesiryžo strategas, kurio auklėtiniai 2014 metais Brazilijoje kovas sensacingai baigė jau po grupių etapo.

Italijos komanda belgams Europos čempionatų istorijoje nepralaimėjo nuo 1972-ųjų – tai yra net 44-erius metus (visuose turnyruose – 34-erius metus).

„Mes akivaizdžiai pridarėme individualių klaidų, o tai mums brangiai kainavo – pirmas įvartis Italijos situaciją pavertė itin palankia. Antrame kėlinyje norėjau, kad žaistume labiau atakuojantį futbolą, todėl iš aikštės išėmiau Radja Nainggolaną. Ant vejos išleidau Driesą Mertensą, nes norėjau aktyvesnio žaidimo kairiame krašte. Romelu Lukaku sužaidė ne pačias geriausias rungtynes, o ir Kevinas De Bruyne gali pasirodyti geriau, bet dabar ne laikas apie tai kalbėti. Turime susiimti, jeigu norime patekti į TOP-16 etapą – niekas dar neprarasta“, – kalbėjo Belgijos rinktinės treneris M. Wilmotsas.

„Esu itin nusivylęs, – neslėpė T. Courtois. – Mačo pabaigoje sukūrėme kelias progas, bet jų neužteko pelnyti įvartį. Italai susikūrė geriausias progas – jie žaidė organizuotai ir taktiškai buvo geresnė komanda. Buvo tikrai sunkios rungtynės, bet dabar turime pasiekti pergalę prieš airius.“

Ir iš tikrųjų belgams rankas nuleisti – dar tikrai anksti, nes kitoje E grupės dvikovoje Švedija ir Airija išsiskyrė taikiai 1:1. Antrame Europos čempionato ture Italija išbandys jėgas su švedais, o Belgija bandys pralaužti airių gynybą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją