Trečioje vietoje likusiems lietuviams tai buvo paskutinė repeticija prieš artėjantį Europos čempionatą.

Po mačo treneris Jonas Kazlauskas džiaugėsi pavykusia repeticija.

„Gerai, kad turėjome tokias rungtynes su stipriais varžovais jų aikštelėje. Pradėjome prastai, pradžioje kiek pervertinome varžovus. Kai ėmėme žaisti taip, kaip sutarėme, žaidimas grįžo į normalias vėžes. Tokių rungtynių ruošiantis čempionatui labai reikia, o rungtynių pabaigą lėmė niuansai. Padarėme per daug klaidų, nesijautėme užtikrintai, galėjome daugiau atakuoti prasiveržę, daugiau atakuoti iš toli. Mums reikia didinti derinių atlikimo greitį“, - sakė J. Kazlauskas.

„Sužaidėme blogas rungtynes su turkais, o kitais mačais skųstis negalime. Turkai yra geros sportinės formos. Esame jauna komanda, kuri turi kilti. Negalime išsigąsti varžovų ir, be abejo, reikia mažinti klaidų skaičių. Rungtynėse su graikais jau pagerinome kovą dėl atšokusių kamuolių, reiškia galime sėkmingai spręsti ir kitas problemas“, - teigė Lietuvos rinktinės strategas.

Paklaustas, ar po turnyro sumažėjo klausimų dėl galutinio rinktinės dvyliktuko, J. Kazlauskas sakė: „Galutinai šimtu procentų atsakymų neturiu. Reikia ramiai pasižiūrėti rungtynes ir dar kartą apsvarstyti. Ir nesutinku su nuomone, kad laikant 14 žaidėjų tarp jų kyla įtampa. Europos čempionate įtampa bus penkis kartus didesnė. Jei draugiškose rungtynėse nesusitvarkome su įtampa, reiškia nesame verti rinktinės“, - aiškino J. Kazlauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (551)