Benediktas Vanagas ir baltarusis Andrejus Rudnickis, važiavę „Toyota Hilux“ visureigiu, bendroje įskaitoje pakilo aukščiau nei kada nors buvo pavykę kitiems lietuviams - užėmė 24-ą vietą.

„24 vieta – aukščiausias lietuvių pasiekimas Dakare. 4 vieta greičio ruože – irgi rekordas. Šie rezultatai yra tik tarpinė stotelė. Dar daugiau mūsų laukia ateityje.
Ir, žinokite, tai nėra viskas, dėl ko mes čia. Norime parodyti, kad nesvarbu, kokio mes dydžio. Drauge galime labai daug“, – sakė B. Vanagas.

Antanas Juknevičius ir Edvardas Duoba, nuolat turėję trasoje remontuoti streikuojantį „Mebar“ prototipą, finišavo 60-i.

Nors šiam duetui nepavyko pasiekti užsibrėžtų tikslų, lietuviai tikrai turėtų būti laimingesni už beveik du šimtus visų įskaitų dalyvių, kurie nebesugrįžo į Buenos Aires kartu su ralio karavanu.

Benediktas Vanagas Dakaro ralio finišo podiume
Benediktas Vanagas ir Andrejus Rudnickis Dakaro ralio finišo podiume
Antanas Juknevičius ir Edvardas Duoba Dakaro ralio finišo podiume

Šiemet prestižiniame ralyje startavo 161 motociklininkas, 45 keturračių vairuotojai, 137 automobilių ir 63 sunkvežimių ekipažai. Kone pusė dalyvių - 191 - finišo nepasiekė. Iki podiumo išsilaikė 79 motociklai, 18 keturračių, 68 automobiliai ir 50 sunkvežimių.

O plačiausiai šypsotis Argentinos sporto gerbėjams šeštadienį turėjo keturi ką tik vainikuoti Dakaro karaliai: motociklininkas iš Ispanijos Marcas Coma, keturratį vairuojantis lenkas Rafalas Sonikas, automobilių įskaitos čempionas Nasseras Al-Attiyah iš Kataro ir sunkvežimį pilotuojantis rusas Airatas Mardijevas.

Primename, kad 36-ą kartą vykusio Dakaro ralio dalyviai iš viso nuvažiavo daugiau nei 9 tūkst. kilometrų. 13 etapų lenktynių trasa driekėsi per Argentiną, Boliviją ir Čilę.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)