Šturmanas P. Reisas sugebėjo išsilaisvinti iš automobilio, tuo metu E. Valeiša liko įstrigęs ir tik už jų važiavusiam ekipažui bei sirgaliams gali būti dėkingas už išgelbėtą gyvybę.

Įvykio liudininkai pasakojo, kad automobilis per dideliu greičiu įvažiavo į posūkį, išslydo iš trasos ir įkrito į šalia kelio buvusią kūdrą. To užteko, kad automobilis po vandeniu panirtų visas. Šturmanas pats išsikapstė iš vos šlapiu kapu netapusio BMW „Compact“ automobilio, bet vairuotojas jame įstrigo.

Tuoj po įvykio pasklido kalbos, kad likimas visgi nusišypsojo po vandeniu panirusiam lenktynininkui – minute vėliau startavusio ekipažo šturmano kėdėje sėdėjo profesionalus gelbėtojas Vaidas Šmigelskas, kuris pirmas suskubo padėti ir gaivinti be sąmonės gulintį E. Valeišą.

Pats lenktynininkas tai paneigė ir svetimos garbės nesigviešė.

„Čia prasidėjo gandai. Nei mes pirmi ten atvažiavome, nei pirmi suskubome padėti. Aš ne joks gelbėtojas. Tiesiog kažkokius kursus buvo baigęs į avariją patekusio ekipažo šturmanas. Panėrė ir vairuotoją išlaisvino pora žiūrovų ir pats P. Reisas“, – pasakojo V. Šmigelskas.

Kiek kalbesnis buvo jo pilotas Adomas Rimša. Jis labai nustebo išgirdęs, kad iš jų komandos kuriami herojai.

„Kai mes sustojome, jis jau praktiškai buvo ištrauktas. Mes tik padėjome jį atgaivinti. Ištraukus jau buvo jis be pulso“, – pasakojo A. Rimša.

Varžybų organizatoriai taip pat džiaugėsi, kad viskas baigėsi laimingai – suskubo padėti žiūrovai, apsauginis pasitaikė „normalus“, o sutapo ir tai, kad gelbėtojas važiavo iš paskos.

„Rytoj E. Valeišą išleis gydytis arčiau namų“, – pasakojo organizatoriai.

Kaip atrodė automobilis įvykio vietoje, galite pamatyti čia:

Primename, kad savaitgalį Viekšniuose vyko Lietuvos ralio sprinto čempionato IV ir Latvijos ralio sprinto čempionato VII etapas.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)