Ne vienas šunį pasivaikščioti išvedęs vilnietis nustebo išvydęs pasaulinio lygio motoakrobatikos triukus.

Juos atliekantis lietuvis, šiuo metu, kai dauguma didesnių asfaltuotų aikštelių padengtos sniegu, geresnių sąlygų neįsivaizduoja.

Nors važiavimas ledu visiškai kitos ir daug sudėtingesnis nei važiavimas asfaltu, per porą valandų Arūnas Gibieža krito „tik“ keturis kartus.

„Labiausiai reikia nusiteikti psichologiškai. Sukibimą su paviršiumi turi tik motociklas. Batai slysta ir nepastovėsi, sunkiau atlikti triukus, bet greitai pripranti“, – kalbėjo A. Gibieža.

Kristi nebaisu nei A. Gibiežai, nei specialiais lankais apsaugotam motociklui. Kitas reikalas užsėsti atgal ant motociklo.

Motociklas nenustoja akseleruoti nuvirtęs, o sportininkui jo sustabdyti niekaip nesisekdavo. Ledu motociklas jį tempdavo kurį laiką, kol šis, sportbačiams slidinėjant ant ledo, neužsėdavo atgal ar nesustabdydavo variklio.

Ne tik tai, bet ir braškantis ir trūkinėjantis ledas sportininko neatbaidė nuo treniruočių ir, pasak jo, tokios taip pat į naudą.

„Kiekviena treniruotė duoda savo pliusą, mažytį žingsnį pirmyn – ledas, žvyras ar žolė po kojomis. Niekada nežinosi ar neteks ir pasirodymo daryti ant tokios dangos. Geriausia būtų ruoštis ant betoninės dangos, ant jos ir vyks varžybos“, – pasakojo sportininkas.

Prisiminti ir naujai įgyti įgūdžiai A. Gibiežai pravers už poros savaičių, kai „FastLap“ varžybose rodys programą žiūrovams ir varžysis su specialiai ruoštais automobiliais ant Jiezno ežero. Visgi, rimčiausias iššūkis jo laukia kitą mėnesį, kai teks ginti stipriausio Europos motoakrobato vardą.

Kovo mėnesį Kauno „Žalgirio“ ir balandžio 5 d. Vilniaus „Siemens arenoje“ vyksiančios varžybos didelis renginys Lietuvos motociklų sporto pasaulyje. Oficialiai renginys vadinsis Lietuvos motoakrobatikos čempionatu, bet jame sutiko dalyvauti visi pajėgiausi senojo žemyno sportininkai. Neegzistuojant oficialiam Europos čempionatui, šio funkcijas perims lietuvių organizuojamas renginys.

Varžybose be 8 lietuvių dalyvaus ir sportininkai iš Prancūzijos, Ispanijos, Rusijos, Lenkijos, Čekijos, Kroatijos ir Bulgarijos. Kaune vyks atrankos varžybos, o Vilniuje - finalai. Prancūzų ir ispanų sportininkai ketina Lietuvoje praleisti visas tris savaites tarp šių dviejų etapų.

Seniai matyti draugai ne tik garantuoja gerą laiką A. Gibiežai, bet ir kelia šiokį tokį galvos skausmą.

„Turėsiu žiauriai linksmas tris savaites. Tik neįsivaizduoju ką reikės veikti su svečiais. Važinėsime ir ieškosime aikštelių treniruotėms. Jie gi „stunteriai“ ir atvažiuoja „stuntinti“, tai nesėdėsi visa laiką kavinėse“, – juokėsi A. Gibieža.

A. Gibieža ne tik turės rūpintis sportininkų treniruotėmis, bet ir sugalvoti veiklos beveik mėnesiui.

„Jie neįsivaizduoja kas yra ta Lietuva ir kur važiuoja. Dalyvauja tik todėl, kad mane gerai pažįsta ir pasitiki. Dar gerai nežinau ką ketinu jiems parodyti, bet tikrai nuvažiuosime iki Trakų pilies“, – sakė A. Gibieža.

Netikėtų improvizuotų motoakrobatikos treniruočių gali tikėtis ne tik atsitiktiniai praeiviai. Čempionatas, kaip sako A. Gibieža, į naudą išeis ir pradedantiesiems sportininkams.

„Pagaliau nereikia keliauti poros tūkstančių kilometrų, kad jauni sportininkai pamatytų kaip reikia iš tikrųjų važiuoti. Su čempionatu Lietuvoje atsiveria didžiulės galimybės jiems“, – kalbėjo sportininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)