Vienintelį mačo įvartį 84 minutę smūgiu iš toli pelnė Radja Nainggolanas.

E grupės nugalėtoja, nepaisant pralaimėjimo 0:1 (0:0) Airijai, tapo Italija su 6 taškais. Belgai (6 tšk.) finišavo antri, o airiai (4 tšk.) – treti ir paskutinėmis minutėmis iš Euro 2016 eliminavo turkus.

Aštuntfinalyje Italija galynėsis su Ispanija, Belgija – su Vengrija, o Airija – su turnyro šeimininke Prancūzija.

Ši dvikova tapo paskutine švedų sudėtyje 34-erių metų komandos žvaigždei Zlatanui Ibrahimovičiui, kuris antradienį paskelbė, kad po Euro 2016 baigs karjerą nacionalinėje komandoje.

Visos aštuntfinalio poros:1. Šveicarija – Lenkija (šeštadienis, 16 val., Sent Etjenas)
2. Kroatija – Portugalija (šeštadienis, 22 val., Lansas)
3. Velsas – Šiaurės Airija (šeštadienis, 19 val., Paryžius)
4. Vengrija – Belgija (sekmadienis, 22 val., Tulūza)
5. Vokietija – Slovakija (sekmadienis, 19 val., Vilnev d'Askas)
6. Italija – Ispanija (pirmadienis, 19 val., Sen Deni)
7. Prancūzija – Airija (sekmadienis, 16 val., Lionas)
8. Anglija – Islandija (pirmadienis, 22 val., Nica)

Rungtynėms teisėjavo 40-metis vokietis Felixas Brychas.

Kelialapius į UEFA Euro 2016 aštuntfinalį, kuris prasidės šeštadienį, užsitikrino Prancūzija, Šveicarija, Velsas, Anglija, Slovakija, Vokietija, Lenkija, Šiaurės Airija, Kroatija, Ispanija, Italija, Belgija, Airija, Vengrija, Islandija ir Portugalija, o iš tolesnės kovos eliminuotos Rumunija, Albanija, Rusija, Ukraina, Čekija, Turkija, Austrija ir Švedija.

Į čempionato aštuntfinalį pateko po dvi pajėgiausias kiekvienos grupės komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečias vietas šešiose grupėse užėmusios rinktinės.

Švedai pirmame ture sužaidė lygiosiomis 1:1 su Airija, o antrame 0:1 nusileido Italijai. Tuo metu belgai 0:2 pralaimėjo italams ir 3:0 sutriuškino airius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)