V. Strolia finišavo paskutinis, 67-tas. 68-oji vieta atiteko lyderių ratu aplenktam Pietų Korėjos atstovui.

„Aš jau anksčiau sakiau, kad stebuklų jis čia neparodys. Nes, pavyzdžiui, ukrainiečių yra daug stipresnių už jį, bet nei vienas nedalyvavo šioje rungtyje, kadangi ji yra tikrai sunki“, - aiškino K. Strolienė.

Buvusi biatlonininkė ir slidininkė puikiai žino, ką reiškia olimpiadoje likti paskutinėje vietoje. Tai K. Strolienei buvo nutikę 1998 m. Nagano olimpinėse žaidynėse. Tada į finišą paskutinė atšliuožusi slidininkė gimtinėje tapo pašaipų objektu. Todėl dabar dar prieš žaidynes patarė auklėtiniams nei skaityti straipsnių ir komentarų, nei komentuoti patiems.

Bet trenerė nemano, kad ši nesėkmė sugniuždys sportininką. „Jis atsigaus, nes yra stiprus. Reikia šias lenktynes užmiršti ir ruoštis kitoms. Tegu atsipalaiduoja, gal nusileisime į miestą pasižiūrėti. Viskas bus gerai“, - teigė K. Strolienė.

Trenerės nuomone, slidininkas per daug jėgų išnaudojo distancijos pradžioje, todėl pabaigai jų neliko: „Sakiau – nesiveržk į priekį, eik iš paskos ir tiek. Bet pirmą ratą jis buvo netoli vidurio. O tempas labai didelis. Jei ne savo tempu pradedi, paskui labai sudėtinga išsilaikyti. Slidės atrodo nelaiko, bet jei jėgos baigiasi, sudėtingiau ir atsispirti.“

Paklausta, gal V. Stroliai išvis nevertėjo startuoti skiatlone, K. Strolienė kiek pagalvojusi atsakė: „Sportininkas visada nori startuoti, be to, jis turėjo tą teisę.“

V. Stroliai dar liko dvi rungtys – sprintas ir 15 km klasikiniu stiliumi. „Dabar svarbiausia atsigauti psichologiškai. Padėsiu jam tai padaryti“, - teigė trenerė.

Skiatlono rungtis Lietuvos slidininkams Sočyje – lyg užkeikta. Moterų 15 km skiatlone paskutinę akimirką nebuvo leista startuoti Ingridai Ardišauskaitei. Jai pritrūko Tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS) taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)