Klaidų laviną sustabdė tik po pertraukos

Prieš rungtynes su Tuniso komanda koncentraciją ir komandinį žaidimą akcentavę lietuviai aikštėje ilgą laiką nedemonstravo nei vieno, nei kito. Afrikos čempionai laimėjo pirmą kėlinį 18:7, po antro pirmavo 35:29, ir tik tuomet akis prasikrapštę Lietuvos krepšininkai susiėmė, nustojo klysti elementariose situacijose ir galiausiai laimėjo mačą 76:63.

„Pirmoji rungtynių pusė buvo labai prasta. Paskui susitelkėme, pradėjome žaisti žemu penketu – kol kas taip žaidžiant mums sekasi geriausiai. Suaktyvinome gynybą, perėmėme kelis kamuolius, susikūrėme kelias progas pakartoti netaiklius metimus, ir situacija palengvėjo“, – dvikovą komentavo Š. Jasikevičius.

„Adrenalinas – nelabai gerai, bet po pertraukos susikaupėme ir klaidų beveik nebedarėme, atsirado pasitikėjimas savimi“, – sakė puolėjas Darius Songaila.

„Tris kėlinius neradome savo žaidimo, todėl buvo sudėtinga. Džiaugiuosi, kad ištraukėme šitas rungtynes ir tęsiame kovą“, – pridūrė gynėjas Renaldas Seibutis.

Į atlapus kimba tik žvaigždėms

Š. Jasikevičius pripažino, kad du kėlinius bergždžiai mėginant pasivyti varžovus ramybės ant komandos atsarginių suolo buvo mažai.

„Jei nuo Tuniso gauni dešimt taškų, duok Dieve, kad ta panika atsirastų“, – pažymėjo įžaidėjas.

Anot jo, lietuviai patys kalti, kad vienaip nusiteikia kovai su olimpiniais čempionais iš JAV ir visai kitaip – su mažai žinoma komanda iš Afrikos.

„Negalima sakyti, kad varžovas – toks ar anoks. O kas jau tokie mes esame? Suprantate, reikia į viską žiūrėti realiai. Jei tinkamai nenusiteiksi, olimpiadoje bus sunku žaisti su bet kuriuo priešininku“, – pabrėžė Š. Jasikevičius.

Rusus gerbia, bet teigia 40 minučių galintys sužaisti geriau

Pirmą olimpiados krepšinio turnyro etapą Lietuvos rinktinė užbaigė savo sąskaitoje turėdama 2 pergales ir 3 pralaimėjimus bei A grupėje užėmusi ketvirtą vietą. Ketvirtfinalyje trečiadienį lietuvių lauks B grupėje visus varžovus aplenkusi Rusijos ekipa, pranokusi ir Europos čempionus bei olimpinius vicečempionus Ispanijos krepšininkus.

„Grupės varžybose žaidėme banguotai. Rungtynės su JAV buvo geros, su Nigerija – dar geresnės, bet likusiuose mačuose per daug bangavome. Vis dėlto manau, kad einame gerąja linkme. Jeigu žaisime taip, kaip sugebame, galime peržengti ir ketvirtfinalį. Aišku, nebus taip, kaip draugiškose rungtynėse su islandais – turėsime viską atiduoti“, – į priekį žvelgė D. Songaila.

„Manau, rusai patenkinti, kad žais su mumis, o mes taip pat nesame nusiminę, nes rusus labai gerai pažįstame. Dabar jie tikrai demonstruoja labai gerą formą ir šiuo metu yra stipresni už mus, bet juk septynių rungtynių serijos nežaisime – bus tik vienas mačas. Manau, esame pajėgūs gerai sužaisti 40 minučių“, – drąsinosi Š. Jasikevičius.