Bet ceremonijos metu sutikome dar dvi savanores lietuves - Viliją ir Ritą, taigi olimpiadoje dirbančių tautiečių skaičius jau tikrai viršijo 10!

Kadangi olimpinėse žaidynėse dalyvauja daug šalių ir visos delegacijos atvyksta beveik vienu metu, vėliavos pakėlimo ceremonijos yra vykdomos kelioms šalims iš karto. Šioje olimpiadoje mums į kompaniją atiteko Kinijos delegacija. Nors jėgos buvo nelygios - kinų komandoje buvo apie 80 atstovų, o mūsų vos trys - mes padarėm viską, kad mūsų palaikymo šūksniai nepaskęstų kinų jūroje.

Suspėjome organizatoriams papriekaištauti ir už tai, kad vaikai, kurie pasitiko sportininkus „gyvu koridoriumi“ mojavo tik Kinijos vėliavėlėmis, o lietuviškas kažkodėl pamiršo?!

Ceremonijoje dalyvavo tik mūsų šokėjų ant ledo pora Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias bei Lietuvos delegacijos vadovė Vida Vencienė, jiems kompaniją palaikė komandai padedantys savanoriai. Į ceremoniją atvykusias komandas pasveikino pakrantės sportininkų kaimelio merė olimpinė čempionė Jelena Isinbajeva. Sugrojus šalių himnus ir pakėlus vėliavas, į sceną buvo pakviesti komandų atstovai, kurie su kaimelio mere apsikeitė suvenyrais - Lietuvos komanda dovanų gavo olimpinę matriošką.

Vos tik pasibaigus ceremonijai, man paskambino Gruzijos komandos vadovė ir paprašė padėti papuošti kambarių, kuriuose įsikurs gruzinų delegacija, balkonus šalies vėliavomis. Tradiciškai, tai yra viena iš komandos asistento pareigų. Man labai pasisekė, kad jie turėjo tik dvi nedideles vėliavas, nes kitų komandų asistentams teko paplušėti gerą pusdienį, kol didžiuliais plakatais apklijavo visus savo komandų balkonus.

Mano kuruojama Gruzijos komanda šioje olimpiadoje bus gana nedidelė, jai atstovaus tik keturi sportininkai - dailaus čiuožimo atstovė bei trys kalnų slidininkai. Pakrantės olimpiniame miestelyje, kuriame aš darbuojuosi, gyvens tik dailiojo čiuožimo varžybose startuojanti Elene Gedevanišvili. Žinoma, ko gero daugiausiai man teks dirbti ne su sportininkais, o su Gruzijos komandos vadove, kuri rūpinasi visais organizaciniais klausimais.

Nors ši diena tikrai buvo pilna pačių geriausių įspūdžių, bet vakar (antradienį - DELFI) vakarą prisiminsiu dar ilgai. Dalis savanorių buvo pakviesti į olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos generalinę repeticiją, o tarp tų laimingųjų papuoliau ir aš. Iš anksto visi buvo įspėti, kad filmuoti ir fotografuoti repeticiją yra griežtai draudžiama, o vos išsitraukus mobilų telefoną iš karto prisistatydavo apsaugos darbuotojas ir paprašydavo jį išjungti.

Repeticijos metu mes pamatėm kokius 2/3 visos ceremonijos, svarbiausius momentus organizatoriai išlaikė paslaptyje. Atidarymo šou, kaip ir kiekvienoje olimpiadoje, bus įspūdingas, esu tikra, kad per TV ekranus jis bus dar įspūdingesnis nei stebint gyvai, nes stadione tiesiog neįmanoma visko pamatyti. Bet manau, kad Lietuvoje olimpiados atidarymo ceremonijos meninė dalis, kuri pasakoja Rusijos istoriją, gali sulaukti nevienareikšmių vertinimų. Jautriai reaguojantiems į sovietinį laikotarpį, iš anksto siūlau tam tikru momentu tiesiog perjungti kitą kanalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (515)