Žiūrėdamas krepšinio rungtynes ne vieno prestižinio turnyro finale teisėjavęs biržiškis atkreipia dėmesį ne tik į žaidimą, bet ir į kolegų darbą. Lietuvis pripažįsta, kad teisėjų patirtis skiriasi, bet jų darbą vertina gerai.

"Manau, kad šiame čempionate arbitrai gerai atlieka savo darbą. Labai gerai pažįstų visus šių pirmenybių teisėjus ir drąsiai galiu pasakyti, kad jie dirba pagal savo galimybes. Vieni teisėjai turi daugiau patirties, kiti - kiek mažiau, tačiau teisėjavimas kol kas tikrai geras", - "Eurobasket.lt" korespondentui sakė R. Brazauskas.

Lietuvos ir Vokietijos nacionaliniuose čempionatuose praėjusiais metais dirbęs R. Brazauskas gerų žodžių negailėjo ne tik teisėjams. Specialistas gyrė Lietuvos rinktinę bei teigė, kad kitose šalyse į ne vietinių komandų mačus susirinktų mažiau žmonių.

- Kokį įspūdį palieka Senojo žemyno pirmenybės?, - "Eurobasket.lt" pasiteiravo R.Brazausko.

- Kol kas įspūdžiai tikrai - patys geriausi. Čempionate tvyro nuostabi atmosfera. Lietuvius palaiko pilnutėlė salė, aistruoliai būna užsivedę. Žinoma, atmosfera priklauso nuo mūsų rinktinės žaidimo, o jai kol kas sekasi gerai. Manau, kad čempionate kol kas vyksta pats geriausias įmanomas scenarijus.

- Taigi, Lietuvos rinktinės žaidimu kol kas esate patenkintas?

- Taip, lietuvių žaidimas tikrai džiugina. Ypač džiugu, kad pavyksta taip žaisti net be kelių svarbių traumuotų žaidėjų. Lyginant su pasirengimo etapais, žaidimas gerokai pagerėjo, todėl tikrai esu patenkintais mūsiškių pasirodymu.

- Kokių kitų čempionato komandų žaidimas imponuoja?

- Aišku, išsiskiria prancūzai ir ispanai, tačiau žaisti galima su visais. Ketvirtfinaliai dažniausiai būna labiausiai nenuspėjamos rungtynės, manau, kad būtent tie mačai ir parodys tikrąsias komandų galimybes.

- Ar jūsų nestebina maži žiūrovų kiekiai ne Lietuvos rinktinės mačuose?

- Gal žiūrovų kiek trūko pirmame etape. Teko būti Alytuje, ten žiūrovų tikrai nebuvo itin daug. Visgi, Šiauliuose arena buvo ganėtinai užpildyta, teko girdėti, kad nemažai žmonių susirinkdavo ir Klaipėdoje. Manau, kad tai - normalu, juk kai nežaidžia vietinė komanda, pilna salė būti tiesiog negali. Drįsčiau teigti, kad kitose šalyse ne šeimininkų rungtynėse situacija būtų dar blogesnė.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją