„Kas dabar vyksta Makedonijoje? Revoliucija“, - džiugesio pilnomis akimis patikino Makedonijos rinktinės vidurio puolėjas Predragas Samardžiskis.

Revoliucija ką tik buvo įvykusi ir Kauno arenoje: žudikiškas gynėjo Vlado Ilievskio tritaškis sudaužė 15 tūkst. nauja šalies krepšinio šventove turinčioje tapti arenoje plakusių bei tris milijonus visoje šalyje ketvirtfinalio susitikimą įtemptai sekusių širdžių. P. Samardžiskio nuomone, būtent pernelyg didelis spaudimas ir padėjo čempionato sensacija virtusiems makedonams palaužti Lietuvos komandą.

„Manau, kad namų sienos pernelyg prislėgė lietuvius. Žinojome, kad mačą pradėti reikia labai galingai, neleisti lietuviams pernelyg daug atsiplėšti. Mes tai ir padarėme. Vijomės juos, ir kuo toliau, tuo labiau varžovai darėsi nervingesni, o galiausiai mes juos palaužėme“, - džiūgavo Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo naujokas.

Tiesa, makedonas pabrėžė, kad jo ekipai pasitarnavo ir nuo pat turnyro pradžių klijuota išsišokėlių, kurių staigmenos anksčiau ar vėliau baigsis, etiketė.

„Galbūt niekas nė neįtarė, ko mes verti, tačiau mes tai žinojome. Tai mums buvo palankus faktorius. Kai skynėme vieną pergalę po kitos, visi galvojo, kad mūsų grupė nėra sudėtinga. Niekas netikėjo, kad mes iš tiesų žaidžiame gerai.

Patekę į pusfinalį iš tiesų pasiekėme daugiau nei vylėmės. Tačiau pagal tai, kaip paskutinius du mėnesius treniravomės, kaip žaidėme šiame čempionate, mes nusipelnėme to. Nesvarbu, su kuo susitinkame – Lietuva, Ispanija – tiesiog žaidžiame savo žaidimą ir žiūrime, kaip toli jis mus nuves“, - emocingai kalbėjo P. Samardžiskis.

Pasiuntę lietuvius kovoti dėl kelialapio į olimpinių žaidynių atrankos turnyrą, patys makedonai pusfinalyje susitiks su titulą ginančiais ispanais.

„Nieko nėra neįmanomo. Žinau, kad ispanai - tarsi komanda iš kitos galaktikos. Tiesiog bandysime kautis visomis jėgomis“, - pažadėjo P. Samardžiskis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją