Ilgai ilsėtis mūsų slidininkai olimpiečiai neturės kada, nes jau artėjantį savaitgalį jų laukia startai Lietuvos čempionate.

„Grįžau patenkintas ir patyriau daugiau, negu tikėjausi. Kanada man buvo nauja šalis. Olimpinių žaidynių organizacinė sistema veikė puikiai ir nepriekaištingai. Tik šiek tiek oras gąsdino prieš pirmuosius startus.

Savo pasirodymą vertinu gerai, kadangi Vankuveryje buvo vienas geriausių rezultatų mano karjeroje. Individualiame sprinte tiesiog realizavau savo šios dienos galimybes. Komandų sprinte, kuriame debiutavome, net šiek tiek viršijome savo lūkesčius, nes tikėjomės aplenkti tik porą komandų“, - antradienį žurnalistams pasakojo M. Strolia.

Vasario 28-ąją dieną savo 24-ąjį gimtadienį šventusiam slidininkui buvo patikėta nešti Lietuvos vėliavą per žaidynių uždarymo iškilmes.

„Jautėsi nuovargis, o kai reikėjo išeiti į salę nebuvo jėgų net šypsotis. Išėjau, išnešiau vėliavą, tada nuotaika vėl pakilo. Ar Sočyje per atidarymą nešiu vėliavą? Matysime, kaip ten bus. O jėgų Lietuvos čempionatui, žinoma, liko. Gal pavargau daugiau emociškai“, - pasakojo M. Strolia.

Jauniausiam Lietuvos delegacijos nariui, balandžio pradžioje tik 21-erių sulauksiančiam M. Vaičiuliui, olimpiadoje viskas patiko.

„Įspūdžiai? Man viskas patiko. Maždaug to ir tikėjausi, kaip viskas ir buvo. Esu patenkintas ir laimingas. Grįžau namo, o oras čia vėsesnis, šalčiau ir daugiau sniego. Vankuveryje, kur mes gyvenome, sniego iš viso nebuvo. Jo buvo tik trasoje ir kalnų viršūnėse. Grįžus čia, patekome į tikrą žiemą“, - stebėjosi M. Vaičiulis.

Jaunasis mūsų šalies olimpietis džiaugiasi Vankuveryje įgyta neįkainuojama patirtimi.

„Olimpiadoje aš įgijau daug patirties, susipažinau su aplinka, suvokiau, kas tai yra. Tikiuosi, kad kitoje olimpiadoje dalyvausiu. Aš tikrai ruošiuosi dar sportuoti ir parodyti geresnius rezultatus. Kaip pasirengėme Vankuveriui, taip ir pasirodėme. Sočyje tikimės geresnių rezultatų. Nežinau, ar sąlygos bus geresnės. Tikiuosi viskas bus gerai“, - optimizmo nestokojo M. Vaičiulis.

„Man artimesnė yra laisvo stiliaus asmeninė sprinto rungtis. Šioje olimpiadoje susirinko visi stiprūs konkurentai, o silpnų buvo labai mažai. Taip įvyko todėl, kad neleidžiama silpnų valstybių atstovams startuoti dukart“.

Sudėtingose kalnų slidinėjimo trasose Lietuvos atstovas 24-erių metų V. Rumiancevas slalome milžine užėmė 59-ą vietą, o slalome - nefinišavo.

„Savo startą vertinu patenkinamai. Iki vertinimo „gerai“ iš tikrųjų trūko labai daug. Dabar esu labai pavargęs ir nenoriu ilgai šnekėti. Nuovargis trukdo“, – lakoniškai DELFI kalbėjo V. Rumiancevas.

Vienintelei Lietuvos rinktinės slidininkei I. Terentjevai tai buvo jau trečioji, bet ne pati sėkmingiausia olimpiada.

„Aš taip pat galvojau, kad sugebėsiu daugiau pasiekti. Padariau viską, ką galėjau. Nieko apie LTOK vadovų siūlymus baigti karjerą negirdėjau. Pati oficialiai nieko panašaus nežadu, jokių oficialių pareiškimų kol kas nedarau. 100 proc. negaliu teigti, kad tai paskutinė ar nepaskutinė mano olimpiada. Ką tik grįžau, o iki kitų žaidynių – dar ketveri metai. Todėl sunku kažką pasakyti. Šiandien galiu ištarti „taip“, o rytoj – „ne“ arba atvirkščiai. Dabar labai pavargau“, – dėstė 26-erių metų visaginietė.

Pasak I. Terentjevos, rezultatus žaidynėse lėmė pasirengimo joms kokybė.

„Nesakysiu, kad pasirodžiau gerai. Pasirodėme blogai, bet taip išėjo. Ką aš galiu pasakyti? Nieko. Nesėkmių priežastis išanalizavome, bet aš dabar nieko nesakysiu. Ne dėl to, kad slidžių tepalai ne tie buvo pasirinkti ar dar kažkas. Viskas yra pasiruošime, jo kokybėje. Koks buvo pasiruošimas, tokie ir yra rezultatai“, – aiškino I. Terentjeva.

Dviejų olimpiadų dalyvis A. Novoselskis nežinojo, kaip vertinti savo pasirodymą.

„Na, nežinau. Sunku pasakyti, kaip aš vertinu. Gerai, kad viskas pasibaigė ir tuo džiaugiuosi. Ta įtampa dabar jau atslūgo. Ar aš patenkintas, ar ne – negaliu atsakyti, nes aš nežinau. Dar nešnekėjome (su treneriais) apie tai.

Nuotaikos buvo nekokios po startų. Aišku, kad norėjome geresnių rezultatų. O kas to nenori? Kiekvienas juk nori geriau. Kaip išėjo – taip išėjo ir nieko čia nepakeisi. Nėra labai jau taip blogai“.

Vankuverio rezultatai nesunaikino 25-erių metų slidininko noro toliau sportuoti.

„Ne, tokių minčių nėra. Mes džiaugiamės, kad iš viso patekome į olimpiadą. Žiemos sportas yra be galo brangus. O žaidynėse dalyvavo net keturi sportininkai (slidininkai - DELFI) iš Lietuvos. Tai labai didelis pliusas“, – apibendrino A. Novoselskis.

Lietuvos olimpiečių rezultatai Vankuverio olimpiadoje:

Biatlonas

Diana Rasimovičiūtė:

7,5 km sprintas - 25 vieta (dalyvavo 88 sportininkės);
10 km - 34 vieta (60);
15 km - 30 vieta (87);

Slidinėjimas

Irina Terentjeva:

10 km lenktynės - 64- vieta (78);
sprintas - 49 vieta (54);

Aleksejus Novoselskis:

15 km - 71 vieta (iš 95);
sprintas - 53 vieta (62);

Mantas Strolia:

sprintas - 46 vieta (62);

Modestas Vaičiulis:

sprintas - 54 vieta (62).

M. Strolia ir M. Vaičiulis:

komandų sprintas - 18 vieta (22).

Kalnų slidinėjimas

Vitalijus Rumiancevas:

slalomas milžinas - 59 vieta (103);
slalomas - nefinišavo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją