Svetainės societeperrier.com apžvalgininkės Courtney Lochner nesužavėjo ryški žalia ir šalta geltona, ornamentai bei pagoniški raštai, dominuojantys Lietuvos olimpiečių aprangos kolekcijoje.

„Kalbant apie Lietuvą – na, mums kyla klausimas, ar jos atstovai nepasiskolino aprangos iš oro uosto eismo reguliuotojų“, – rašo ji.

Nuo mados kritikės kliuvo ir latviams, kurie pasidalino tą pačią, ketvirtą nuo galo, vietą kartu su lietuviais.

„Latvija, vargšė Latvija! Panašu, kad jie pasiėmė močiutės megztinį (ir kepurę, pirštines bei šaliką)“, – pašiepia societeperrier.com

Tuo metu Estijos rinktinės apranga, siūta firmos „Monton“, įvertinta kaip viena geriausių.

„Kaipgi jie gali nepatekti į TOP-5-tuką, kai atrodo taip žaviai?“, – retoriškai klausia straipsnio autorė.

Pačia stilingiausia pripažinta prancūzų apranga, kurią paruošė „Lacoste“. Prancūzai įvardijami tais, kurie niekada nenuvilia. Antra vieta atiteko Švedijos (firma „H&M“), o trečia – Norvegijos komandoms.

Pačios neskoningiausios titulas atiteko Sočio olimpiados savanorių ir tarnautojų aprangai. Tiesa, pažymima, kad yra ir viena gera pusė: „Niekas neturės problemų ieškodamas jų (savanorių – DELFI)“.

5 blogiausios aprangos Sočio olimpinėse žaidynėse:

1. Olimpiados savanoriai.

Sočio olimpinių žaidynių savanorių apranga

2. Rusija.

3. Vokietija.

Vokietijos rinktinės Sočio olimpinių žaidynių apranga

4. Latvija ir Lietuva.

5. Čekija.

5 geriausios aprangos Sočio olimpinėse žaidynėse:

1. Prancūzija.

2. Švedija.

3. Norvegija.

4. Estija.
Estijos olimpietės
5. JAV.
JAV rinktinės Sočio olimpinių žaidynių apranga

DELFI primena, kad pastabų mūsų šalies olimpiečių aprangai turėjo ir dizaineris Aleksandras Pogrebnojus, kuriam užkliuvo pasirinkta spalvinė gama, jam primenanti brazilų ar australų rinktines.

„Kasmet tas pats per tą patį. Nematau nieko naujo olimpiečių aprangoje, ko nebūtų prieš ketverius ar aštuonerius metus, - pastebi dizaineris. – Žinoma, nereikia iš sportininkų daryti cirko, bet į aprangas galima pasižiūrėti kūrybiškiau. Ir aš nebūtinai kalbu apie save - juk ne aš vienintelis dizaineris Lietuvoje. Olimpiniam komitetui nereikėtų bijoti surizikuoti į juos kreiptis“.

Tačiau Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vyriausioji referenrė Vida Vencienė DELFI teigė, kad „Audimas“ Lietuvos olimpiečiams sportinę aprangą kuria jau beveik dešimt metų. Ir Lietuvos tautinis olimpinis komitetas drabužiais visada likdavo patenkintas. „Jų apranga mums labai graži ir patogi“, – sakė V. Vencienė.

„Audimo“ generalinė direktorė Jurgita Būdienė taip pakomentavo šiųmetę Lietuvos olimpiečių aprangą:

„Lietuvos olimpinę rinktinę rengiame nuo 1999 metų, tad turime ne vienerių metų patirtį kuriant aprangą Olipmiadoms. Vienos kolekcijos kūrimas ir gaminimas užtrunka ne vienerius metus, o viso proceso metu bendradarbiaujama su įvairiais specialistais: dizaineriais, tautodailininkais, sportininkais, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atstovais.

Kartu kurdami ir gamindami olimpinę kolekciją, šiuolaikiškus, funkcinius, sportui skirtus drabužius norime sustiprinti reikšminga lietuviams idėja, simboliais, kurie vienija tautą. Taip siekiame, kad mūsų olimpiečiai jaustų visų mūsų palaikymą.

2014-2015 metais išsiskyrė tendencija naudoti ryškiai žalią ir geltoną spalvas sportui skirtuose drabužiuose. Lietuvos olimpinei kolekcijai tradiciškai parinkome su Lietuva siejamus skirtingų žalių atspalvių derinius. Kolekcijos idėjai parinktus ženklus grafiniai dizaineriai interpretavo olimpinės kolekcijos drabužių marginime“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1044)