Sekmadienio rytą Londone vos išlipusi iš baseino ir supratusi, kad net 1,74 sek. pagerino Lietuvos rekordą, R. Meilutytė netramdė laimės ašarų ir šoko. Pasak Ž. Ovsiuko, netrukus ji nurimo ir suvaldė emocijas, kurių dar prireiks vakare vyksiančiame pusfinalyje.

„Rūta jau apsiramino. Kambariuose, kuriuose gyvename, atmosfera tikrai labai gera, gyvename kaip vienoje šeimoje. Mes visi ją labai palaikome“, – DELFI kalbėjo plaukimo specialistas.

Jis prisipažino nedrįsęs nė pagalvoti, kad R. Meilutytė kelią į pusfinalį galėtų prasiskinti tokiais galingais grybšniais.

„Toks rezultatas nustebino ne tik mane, bet ir visą pasaulį. Tikėjomės, kad ji pateks į pusfinalį, bet kad padarys tai pirmu numeriu... Tikrai džiugu. Mergina šiandien padarė labai didelį darbą. Dabar ji labiau pasitiki savo jėgomis, ir dėl to galima tik džiaugtis. Noriu, kad šį vakarą ji patektų į aštuntuką“, – optimistinių lūkesčių neslėpė Ž. Ovsiukas.

Prieš dvejus metus gyventi į Didžiąją Britaniją su tėčiu persikėlusią 172 cm ūgio ir 64 kg. svorio kaunietę šiuo metu treniruoja britas Jonathanas Ruddas. Tuo tarpu sekmadienį vakare spręsis ir pačio Ž. Ovsiuko auklėtinio likimas – 100 m plaukimo krūtine finale kovos anykštėnas Giedrius Titenis.

„Tikiu, kad Giedrius padarys viską, ką gali. Šis plaukimas nebus kažkoks vienkartinis darbelis, tai – ketverių metų darbo vaisius. Belieka laukti suspaudus kumščius“, – sakė Ž. Ovsiukas.

Žilvinas Ovsiukas