Su italų Milano „Armani Jeans“ klubu pasirašęs pirmą legionieriaus kontraktą J. Mačiulis galėjo visą dėmesį skirti darbui Lietuvos rinktinės pasirengimo Europos čempionatui stovykloms.

„Jos visų pirma yra nenuobodžios. Treneriai sugalvoja naujų pratimų, nematytų ir nedarytų. Tik Andrius Mažutis yra visą sezoną dirbęs su Virginijumi Mikalausku. Visi kiti dirbo su kitais treneriais, todėl visiems būna daug naujovių dirbant fizinio rengimo stovyklose. Tai, be abejo, yra naudinga“, – DELFI pasakojo sportininkas.

J. Mačiulis įžvelgia šios sudėties rinktinės panašumų ir skirtumų su ankstesnėmis nacionalinėmis komandomis.

„Panašios komandos tuo, kad visi susirenka į rinktinę ne kartu praleisti laiką, o garsinti Lietuvą, siekti medalių ar kuo aukštesnių tikslų.

Skiriasi tuo, kad atsirado naujų žaidėjų, kurie užėmė rinktinėje nesančių krepšininkų – (Rimanto) Kaukėno, (Šarūno) Jasikevičiaus, (Ramūno) Šiškausko ir (Dariaus) Songailos – vietas. Todėl, manau, kad skirsis ir mūsų žaidimo braižas. Rinktinėje nuolat susirenka aukšto lygio žaidėjai ir protingi žmonės. Tuo ji ir stipri“.

J. Mačiulis – ne pirmas šios rinktinės narys, pabrėžiantis puikią atmosferą komandoje.

„Visos Lietuvos rinktinės, kalbant žargonu, yra chebra. Rinktinėje nėra taip, kad vienas kažkas jaustųsi viršesnis už kitus. Mes vienas kitą suprantame, palaikome ir tikrai esame draugiški. Ne vieneri metai vieni kitus pažįstame, todėl tikrai esame susigyvenę“.

J. Mačiulis turi aiškią viziją ir tikslus artimiausiai savo ateičiai.

„Pirma, naudingai sužaisti Europos čempionate. Tolesni tikslai būtų kuo geriau pasirodyti Milane. Norėčiau, kuo būtų kuo geresni komandos rezultatai ir mano asmeniniai rodikliai. O tai, kaip susiklostys mano klubinis sezonas, ir lems tolesnę karjerą. Viskas priklausys nuo šio sezono, nuo to ar gerai, ar blogai sužaisiu. Bus matyti“.

J. Mačiulis krepšinio aikštelėje yra tikras karys ir varžovui tikrai be mūšio neužleis nė centimetro erdvės.

„Dalis mano kovingumo yra įgimta. Anksčiau treneriai akcentuodavo, kad nereikalauja mano pelnytų taškų, o norėtų tik patikimo darbo gynyboje, kovos, priešininko neutralizavimo ar varžovo apstumdymo. Toks ir buvo mano žaidimo braižas. Dabar situacija šiek tiek pasikeitė. Praėjusi sezoną Kauno „Žalgiryje“ jau buvo reikalaujama, kad daugiau imčiausi atsakomybės puolime, todėl tekdavo gynyboje kiek pasitaupyti. Tačiau, aš manau, kad mano kietas krepšinio stilius nebus visiškai išgyvendintas“.

J. Mačiulis nelaiko savęs tobulu žaidėju.

„Kas be ko, man dar reiktų tobulinti ir metimą, ir kamuolio varymosi techniką. Visą laiką yra ką tobulinti, ypač po atostogų. Šiais metais turėjau net du mėnesius atostogų, todėl po jų reikia vėl pajusti kamuolį ir prie jo priprasti.

Tam reikia laiko, tai užtrunka. Visą sezoną atsiras, ką patobulinti krepšininko žaidime. Tai vieną judesį, tai kitą“.

J. Mačiulis, kuris yra žaidęs daug atsakingų ir įtemptų rungtynių, mano, kad dvikovos baigčiai daug įtakos turi sėkmė.

„Žinoma, daug lemia sėkmė. Vien profesionalumo kartais neužteks. Kartais gali viską atlikti profesionaliai, bet pramesi iš po krepšio. Todėl sėkmės dalelė tikrai reikalinga“.

Pasak J. Mačiulio, tam, kad Lietuvos rinktinė sėkmingai žaistų Europos čempionate, reiktų tik kelių baigiamųjų pasirengimo etapo štrichų.

„Rinktinė beveik viską turi. Reikia tik patobulinti komandinę gynybą ir puolimą, būtinas dar didesnis užsivedimas. Su draugiškų rungtynių serijos pradžia, su emocijomis tai ir atsiras. Ir, manau, viskas Lenkijoje bus gerai. Tikrai. Esame jauna komanda, turime energijos“.

Senojo žemyno pirmenybių D grupės varžybose Vroclave J. Mačiulio nuomone, daugiausia rūpesčių mūsiškiams kels Turkijos rinktinė.

„Pavojingiausi bus turkai, po to – gal lenkai, tada – bulgarai. Turkai galima sakyti yra nuolatiniai mūsų varžovai ir visų čempionatų dalyviai, jie pridarys daugiausiai problemų. Lenkai pavojingi, kaip turnyro šeimininkai. Su bulgarais, jei per daug atsipalaiduosime, irgi gali būti sunku. Visko juk nutinka. Neparankiausią viso čempionato varžovą sunku įvardinti. Čia svarbu, kaip priešininkai bus pasirengę varžyboms“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją