Atkaklesnė kova vyko tik pirmame kėlinyje, tad lietuvių strategas turėjo galimybę išbandyti visus krepšininkus ir skirtingas žaidimo schemas.

Rumunijos krepšininkai mačo pradžioje neleido aikštės šeimininkams nutolti (16:19), tačiau netrukus graikai beveik 10 min. atkarpą laimėjo 25:6 ir įgijo solidžią persvarą (44:22). Po dviejų kėlinių jie pirmavo 20 taškų (48:28).

Po didžiosios pertraukos Graikijos krepšininkai demonstravo įspūdingą gynybą ir laimėjo kėlinį 24:5 (72:33), o paskutiniosios 10 minučių tebuvo formalumas.

Nugalėtojams Sofoklis Schortsianitis pelnė 15 taškų, Kosta Koufos, Nickas Kelathesas ir Georgas Printezis – po 13, Kostas Kaimakoglu ir Loukas Mavrokefalidis – po 9.

Graikų gretose nerungtyniavo komandos lyderiai Vassilis Spanoulis, Nikos Zisis, Ioannis Bourousis ir Antonis Fotsis.

Trečiadienį komandos jėgas išbandys dar kartą.

Vėliau J. Kazlausko auklėtiniai turės dar septynis kontrolinius susitikimus, o rugpjūčio 26 dieną graikai tradiciniame Akropolio taurės turnyre susitiks ir su Lietuvos rinktine.

Europos čempionate Lenkijoje Graikijos rinktinės varžovais A grupėje bus Makedonijos, Izraelio bei Kroatijos krepšininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją