65-erių metų strategas džiaugėsi sėkmingo darbo vaisiais Anglijos nacionalinėje komandoje, kai po nesėkmingo pasaulio čempionato jo auklėtiniai gerai pasirodė atrankoje į Europos čempionatą, kurią įveikė be nesėkmių. Vis dėlto – daug kam netikėtai – vasario mėnesį F. Capello trenkė durimis ir paliko rinktinę dėl nesutarimo su Anglijos futbolo asociacija.

Po pirmųjų anglų rungtynių Senojo žemyno pirmenybėse (1:1 su Prancūzija – red.) F. Capello pripažino, jog dabar gailisi palikęs komandą.

„Žinoma, kai Anglijos žaidėjai išbėgo į aikštę prieš prancūzus, kažkas sukirbėjo širdyje. Anglija dabar yra dalis manęs. Darbas su jos rinktine buvo malonus – šansas kažką laimėti po ilgos pertraukos. Visi šio posto siekia dėl šios priežasties“, – dienraščiui „Daily Mail“ pasakojo italas.

„Dėl to aš norėjau šio darbo, dėl to Roy’us Hodgsonas (dabartinis anglų treneris – red.), mano draugas, norėjo šio darbo. Sunku stebėti rungtynes per televizorių, kai nori būti ant suolelio su rinktine. Labai didelis skirtumas. Laimėti trofėjus, suteikti laimės žmonėms yra svajonė. Aš to pasiilgstu ir tai yra savaime suprantama“, – emocionaliai kalbėjo F. Capello.

„Tai – mano komanda. Man vadovaujant jie pateko į čempionatą ir daugumą jų pažįstu labai gerai. Sunku pripažinti, bet dabar jau vėlu. Anglija yra mano širdyje. Dirbau su žaidėjais ir žmonėmis šioje šalyje ketverius metus“, – pridūrė treneris.

Nors po pirmųjų rungtynių Anglijos komanda susilaukė kritikos dėl gynybinio futbolo, tačiau F. Capello mano, kad toks žaidimas buvo normalus.

„Nė viena komanda nerizikavo. Visi buvo atsargūs, nes tai – pirmosios turnyro rungtynės. Anglai gynėsi gerai. Joe Hartas yra puikus vartininkas ir keletą kartų gelbėjo savo komandą“, – pastebėjo strategas.

F. Capello, kuriam netrukus sueis 66-eri, taip pat pripažino šiuo metu esąs atviras darbo pasiūlymams.

„Buvo keletas pasiūlymų, bet kai kurie buvo labai tolimose šalyse, o mano žmona nenori, kad dirbčiau labai toli. Jeigu bus įdomių pasiūlymų – tiek iš rinktinių, tiek iš klubų, esu jiems pasiruošęs. Jeigu ne, tuomet komentuosiu futbolą televizijoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)