Šeštadienį Lietuvos rinktinė draugiškose rungtynėse Alytuje 78:71 palaužė Suomiją.

Šeimininkai tarsi volu traiškė savo varžovus rungtynių pradžioje, kol aikštėje komandos veiksmams vadovavo Manto Kalniečio ir Renaldo Seibučio duetas. Bet įsisukusi keitimų karuselė išderino J. Kazlausko auklėtinių žaidimą, po pertraukos įsismarkavo suomių lyderis Petteri Koponenas, todėl intriga išsisklaidė tik paskutinėmis ketvirto kėlinio minutėmis.

„Pradėjome labai gražiai, kol žaidėme įprasta sudėtimi. Bet mūsų tikslas šiandien buvo pasižiūrėti, kas yra kas. Be abejo, keitimai atėmė gražų vaizdelį iš publikos, įnešė padrikumo. Deja, ne visi žaidėjai yra lygiaverčiai. Turime, ką turime“, – įvertino J. Kazlauskas, Alytuje dar neišbandęs paskutinio prie rinktinės ketvirtadienį prisijungusio Jono Valančiūno.


Specialistas prisipažino, kad didelių abejonių dėl galutinio komandos dvyliktuko jam nekyla, bet į stovyklą pakviestiems žaidėjams jis norįs suteikti galimybę pakeisti nuomonę.

„Negaliu pasakyti, kad man liko daug klaustukų, bet jei jau pakviečiau į rinktinę, turiu duoti šansą, išbandyti žaidėją. Durys visiems atviros, jie gali pakeisti mano nusistatymą. Nemanau, kad ir šiandien kuris nors buvo nuskriaustas dėl žaidimo laiko, gal tik Mindaugas Kuzminskas, bet jo galimybės daugiau mažiau aiškios tiek man, tiek jums“, – dėstė treneris.

Panašiai kalbėjo ir Suomijos ekipos strategas Henrikas Dettmannas.

„Lietuviai šiandien buvo geresni, mes lėtai pradėjome, darėme taktinių klaidų. Bet abi komandos daug ką išbandė, todėl rezultatas nebuvo svarbiausia“, – teigė specialistas.

Suomijos krepšininkams tik pirmame kėlinyje sukosi galva nuo Lietuvos rinktinės derinių. Šiauriečiai Alytaus publikai pademonstravo, kad nėra nusiteikę būti statistais artėjančiose Senojo žemyno pirmenybėse. Tuo jau įsitikino ir Europos čempionai prancūzai, kurie prieš savaitę svečiuose nusileido H. Dettmanno auklėtiniams 67:76.

„Prieš prancūzus žaidėme namuose, buvome agresyvesni nei šiandien. Ir, aišku, varžovai skirtingi. Bet puiku, kad Suomija pasirengimą pradėjo susitikdama su dviem stipriausiomis Europos komandomis“, – pažymėjo H. Dettmannas.

DELFI paklaustas, ar Lietuvos rinktinės netektys apnuogino silpnų vietų komandos žaidime, H. Dettmannas traukė pečiais.

„Suprantu, kad norėtumėte turėti penkis Michaelus Jordanus. Bet jis, deja, vienas, ir nei lietuvis, nei suomis. Netekčių visada būna, to neišvengsi“, – sakė Suomijos rinktinės vairininkas.

Repetuodami savo žaidimą prieš Europos čempionatą lietuviai iškovojo trečią pergalę iš eilės. Praėjusią savaitę jie sužaidė dvejas kontrolines rungtynes su Australijos atstovais, kuriuos abusyk įveikė – 80:68 ir 92:85.

Kol kas rinktinės stovykloje išlieka visi 17 į ją pakviestų krepšininkų, tačiau J. Kazlauskas atskleidė, kad rugpjūčio pabaigoje į kontrolinį turnyrą Graikijoje keliaus jau tik 14 kandidatų.

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamas varžybas, J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Likusios Lietuvos rinktinės draugiškos rungtynės

Rugpjūčio 12 d. (Kėdainiai) Lietuva – Austrija.

Tarptautinis krepšinio turnyras „Huawei Cup 2015“ (Kaunas)

Rugpjūčio 17 d. Lietuva – Turkija;
Rugpjūčio 18 d. Lietuva – Makedonija;
Rugpjūčio 19 d. Lietuva – Kroatija.

Tarptautinis krepšinio turnyras „Akropolis-Eurobank“ (Atėnai, Graikija)

Rugpjūčio 27 d. Lietuva – Turkija;
Rugpjūčio 28 d. Lietuva – Olandija;
Rugpjūčio 29 d. Lietuva – Graikija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (318)