Į šias olimpines žaidynes austrai planuoja vykti subūrę ypač galingą komandą, tačiau dažnai atsitinka, jog „koją gali pakišti” traumos. Pavyzdžiui, dėl šios priežasties prieš praėjusias olimpines žaidynes iš rikiuotės iškrito keturi austrai. Būtent vyriškos lyties atstovai dažniausiai iškelia savo šalies kartelę į aukščiausią lygį.

Prie favoritų reikėtų priskirti ir JAV atstovus, kurie nors ir ne itin žiba komandinėje olimpinių žaidynių įskaitoje, tačiau ir paskutiniuose dviejuose pasaulio čempionatuose, ir šių metų pasaulio taurės varžybose nuolat yra tarp prizininkų. Neveltui du šios šalies atstovai patenka į stipriausiųjų pasaulio taurės slidininkų įskaitos penketuką - Daronas Rahlvesas ir Bode Milleris. Kitas tris vietas užima austrai.

Prie daugiausia šansų turinčių laimėti neabejotinai vertėtų priskirti ir nuolat į bendros įskaitos trejetuką patenkančius norvegus, kuriuos taip pat į viršūnę kelia vyrai, tiksliau, duetas – veteranai Lasse Kjusas ir Kjetilis Andre Amodtas, nuolat tildantys skeptikus ir šluojantys olimpinius medalius nuo 1992 m. Albervilio olimpinių žaidynių. O kur dar šį sezoną sužibėjęs 23 metų Akselis Lundas Svindalis.

Slalomas

Kol kas visi gaidžiai gieda ir statistika byloja, kad pagrindinis šios rungties favoritas yra italas Giorgio Rocca, laimėjęs penkis iš septynių šio sezono etapų. O turint omeny, kad olimpinės žaidynės vyks gimtojoje Italijoje, belieka viltis, kad sportinė forma pasiekta ne per anksti ir italai išvys lauktą pergalę.

Jo varžovas - vis dar antro nusileidimo baimės kankinamas šio sezono lyderis, austras Benjaminas Raichas, kuris nors ir laikomas favoritu, tačiau pagrindinius šansus iš savo rankų išleidžia būtent atlikdamas antrąjį bandymą. Šį sezoną jis sugebėjo finišuoti keturis kartus iš septynių, tačiau visus trejetuke.

Prie favoritų vertėtų priskirti ir solidžią gvardiją iš už Atlanto: šį sezoną atsiskleidusį 21 metų amerikietį Tomą Ligety, slalomo rungtis jau primirštantį ir aukštas vietas užleidžiantį jo tautietį 28 metų Bode Millerį ir patyrusį 33 metų kanadietį Thomasą Grandi, o taip pat ir Europai atstovaujantį 28 metų suomį Kale Palanderį, laimėjusį paskutinį prieš olimpines žaidynes vykusį etapą.

Sprendžiant pagal šios rungties varžovus, į medalius pretenduoja beveik 10 pajėgių ir jau tituluotų sportininkų. O kur besibeldžiantis jaunimas ir įvairūs netikėtumai. 2002 m. Solt Leik Sitis šypsojosi tuomet prie vidutiniokų priskiriamam prancūzui Jean-Pierre Vidaliui.

Prognozė

1. G.Rocca (Italija) arba B.Raichas (Austrija)

2. K.Palanderis (Suomija) arba T.Ligety (JAV)

3. J.P.Vidalis (Prancūzija)

Didysis slalomas

Šioje rungtyje - ypatingai solidi kompanija: austrai Hermannas Maieris ir B.Raichas, amerikietis B.Milleris, italas Massimiliano Blardone.

Dvi pergales iškovojo B.Raichas, o likusieji pasiekę po vieną pergalę ir tikrai nenusiteikę priimti į savo būrį kitų atstovų. Paskutiniąją pergalę prieš olimpiadą iškovojo gerą sportinę formą demonstruojantis B.Raichas, kuris bus vienas iš pagrindinių šios rungties favoritų.

Tarp “tamsiųjų arkliukų” galima paminėti suomį K.Palanderį, kanadiečius Francois Bourke ir T.Grandi ir, žinoma, saviškių palaikomą Davidą Simoncelli.

Solt Leik Sityje pirmas buvo apie karjerą baigęs legendinis austras S.Eberharteris, aplenkęs B.Millerį.

Prognozė

1. B.Raichas (Austrija) arba M.Blardone (Italija)

2. B.Milleris (JAV) arba H.Maieris (Austrija)

3. F.Nybergas (Švedija) arba K.Palanderis (Suomija) arba D.Simoncelli (Italija)

Slalomas-supergigantas

Šioje rungtyje šį sezoną pergalę pelnęs ir sužibėjęs A.L.Svindalis gali tapti šio sezono atradimu. Bet už nugaros jam šnopuoja jau po pergalę šį sezoną pasiekę keturi austrai 24 metų Hansas Grugeris ir 25 metų Hannes Recheltas, H.Maieris ir Christofas Gruberis.

Paskutiniajame etape apie save priminė ir legendinis norvegų duetas – K.A.Amodtas ir L.Kjusas, užėmę atitinkamai trečią ir penktą vietas ir toli gražu nebūsiantys statistai ir Turine. Pergalę šventė C.Gruberis.

Žinoma ne paskutinį vaidmenį vaidins "greitieji" amerikiečiai – 2003 m. pasaulio vicečempionas ir 2005 m. čempionas B.Milleris ir 2001 m. pasaulio čempionas D.Rahlvesas.

Solt Leik Sityje pergalę šventė K.A.Amodtas, o 1998 m. Nagane – H.Maieris. Taigi laukia negailestinga čempionų kova.

Prognozė

1. H.Maieris (Austrija) arba D.Rahlvesas (JAV)

2. B.Milleris (JAV) arba A.L.Svindalis (Norvegija)

3. K.A.Amodtas (Norvegija) arba H.Grugeris (Austrija)

Greitasis nusileidimas

Pagrindinė kova užvirs tarp Austrijos ir JAV: trijų patyrusių austrų – 30 metų Michaelio Walchhoferio, Frantzo Stroblo ir H.Maierio bei amerikiečių 32 metų D.Rahlveso ir B.Milerio. Šio sezono dvikovos rezultatas – 4:3 austrų naudai. Tiesa, pagal pergalių skaičių pirmauja D.Rahlvesas, laimėjęs tris kartus.

Į šio kvinteto varžytuves gali įsimaišyti nebent Marco Buechelis iš Lichtenšteino, šį sezoną jau pelnęs vieną pergalę, ir legendinis 34 metų norvegas K.A.Amodtas. O galbūt ir vienas iš nuolat staigmenas galinčių pateikti Šveicarijos kalnų slidininkų.

Solt Leik Sityje pergalę šventė F.Stroblis. Kas gi šiais metais taps pirmuoju čempionu kalnų slidinėjimo varžybose.

Prognozė

1. D.Rahlvesas (JAV) arba M.Walchhoferis (Austrija)

2. F.Stroblis arba H.Maieris (abu - Austrija)

3. K.A.Amodtas (Norvegija) arba B.Milleris (JAV)

Kombinacija

Neabejotinas šios rungties favoritas – 2005 m. pasaulio čempionas B.Raichas, laimėjęs tris iš keturių šio sezono etapų. Likusiame pergalę šventė jo kolega M.Walchhoferis.

Universalumo reikalaujančioje rungtyje tikrai tarp lyderių bus ir B.Milleris bei daugiau slalomo discipliną propaguojantis R.Schonenfelderis.

Solt Leik Sityje nugalėtojų pakyla atrodė taip: K.A.Amodtas, B.Milleris, B.Raichas.

Prognozė

1. B.Mileris (JAV) arba B.Raichas (Austrija)

2. M. Walchhoferis (Austrija)

3. K. A. Amodtas (Norvegija)