Norėtų pakartoti mačo scenarijų

Kalbėti ne žodžiais, o darbais mėgstantis Oklahomos „Thunder“ klubo puolėjas nepamiršo, kaip Stambule (Turkija) į Kęstučio Kemzūros auklėtinių krepšį įmetė 38 taškus.

Tą vakarą 206 cm ūgio K. Durantas po aikštę skraidė kaip žaibas, greitai sudeginęs bet kokias lietuvių viltis perlipti per nukraujavusių amerikiečių galvas ir prasibrauti į pasaulio čempionato finalą. JAV krepšininkai laimėjo 89:74, o po dienos ant jų kaklų suspindo ir pirmenybių aukso medaliai.

„Puikiai pamenu tą mačą, – DELFI patikino K. Durantas. – Tai buvo labai smagios rungtynės. Prieš pasaulio čempionatą žaidėme su lietuviais draugiškas rungtynes ir puikiai žinojome, kas mūsų laukia pusfinalyje. Šauniai padirbėjome, pasistengė visi krepšininkai, ir savo šaliai iškovojome gražią pergalę“.

Tokį pat rungtynių scenarijų jis norėtų surežisuoti ir Londono olimpinėms žaidynėms. Amerikiečiai ir lietuviai susikaus po savaitės. Abiems komandoms tai bus priešpaskutinė dvikova A grupės turnyre.

„Lietuviai rungtyniauja negailėdami jėgų, yra gerai susižaidę, turi aukštų vaikinų. Mes tiesiog bandysime mėgautis žaidimu. Žinome, kad tai bus mūšis, nes Lietuva, kaip ir Prancūzija bei Argentina, yra rimčiausi konkurentai grupėje“, – pažymėjo K. Durantas.

Lietuvių pavardžių beveik nežino

Panašios nuomonės laikosi ir kiti JAV rinktinės atstovai. Įžaidėjas Russellas Westbrookas, taip pat rungtyniavęs 2010-ųjų planetos čempionate, perspėja saviškius pasisaugoti lietuvių ir prancūzų.

„Mūsų grupė puiki. Bus įdomu, nes joje netrūksta stiprių komandų. Lietuva – viena iš jų. Vis dar atsimenu, kaip žaidėme prieš lietuvius pasaulio čempionato pusfinalyje. Manau, kad ir šiemet Lietuva turės stiprią komandą. Taip pat reikėtų paminėti Prancūziją. Jie puikiai žino mūsų žaidimą, o mes – jų, nes nemažai prancūzų žaidžia NBA lygoje“, – teigė amerikietis.

Tuo tarpu gynėjas Deronas Williamsas, DELFI paklaustas, kokius lietuvių žaidėjus žino, sugebėjo prisiminti vienintelį Šarūną Jasikevičių. Tačiau pernykščio NBA lokauto metu Europoje rungtyniavęs krepšininkas patikino, kad JAV rinktinės konkurentų nenuvertina.

„Esame susitelkę ties kasdieniu darbu ir į kitus nesidairome. Norime laimėti auksą, tačiau tai nereiškia, kad į varžovus pažiūrėsime pro pirštus – gerbiame juos ir esame pasiruošę sunkiai kovoti dėl savo tikslo“, – paaiškino D. Williamsas.

Asmenines ambicijas paliko tėvynėje

Priešingai nei pasaulio čempionate, į kurį pasiųsta JAV komanda ironiškai buvo praminta „B rinktine“, olimpinėse žaidynėse titulą ginsiantiems amerikiečiams atstovaus dauguma ryškiausių NBA žvaigždžių.

Prieš dvejus metus saviškius į priekį tempusiam ir naudingiausiu planetos pirmenybių žaidėju pripažintam K. Durantui kompaniją šįkart palaikys Lebronas Jamesas, Kobe Bryantas, Carmelo Anthony, Chrisas Paulas ir kitos stipriausios pasaulio lygos įžymybės.

„Kai komandoje sutelkta tiek daug talento, gyvenimas yra lengvesnis. Kartais galiu tiesiog sėdėti ant atsarginių suolo ir mėgautis reginiu, kurį kuria mavo komandos draugai. Tiesiog malonu žiūrėti, kaip savo triukus demonstruoja L. Jamesas, kaip grumiasi Tysonas Chandleris, kiti žaidėjai. Puiku, kad komandoje yra tokių gerų krepšininkų“, – savo ekipa žavėjosi K. Durantas.

Anot jo, treneriui Mike'ui Krzyzewskiui iš žvaigždžių pavyko sulipdyti komandą, galinčią susitelkti į vieną kumštį. Dėl vietos po saule nesipeša ir patys krepšininkai.

„Tarpusavyje daug ir nuoširdžiai kalbamės: apie krepšinį, apie gyvenimą – apie viską. Atvirai bendrauti galima ir su treneriu K (M. Krzyzewskiu – DELFI). Dėl to mes jaučiamės esantys tikra komanda“, – dėstė D. Williamsas.

„Žinote, aš ir šioje komandoje tebesijaučiu esąs lyderis. O geriausia tai, kad visi čia jaučia tą patį. Žinau, kad galiu laisvai pasikalbėti su bet kuriuo komandos atstovu ir įnešti savo indėlį lygiai kaip ir 2010-ais. Treneris man irgi kartoja, kad žaisčiau taip pat, kaip prieš dvejus metus.

Man nesvarbu, kas kiek taškų pelnys, nesvarbu, kas atkovos daugiausia kamuolių, nesvarbu ir tai, laimėsime 20-čia taškų ar tik vienu. Man tereikia tik pergalės ir aukso medalių“, – DELFI sakė K. Durantas.

Tiesa, viena tema olimpinių čempionų rūbinėje lieka užginta. Majamio „Heat“ klubo atstovas L. Jamesas „Thunder“ ekipos žaidėjams K. Durantui, R. Westbrookui ir Jamesui Hardenui niekada neprimena praėjusios NBA lygos finalo serijos, pasibaigusios dramatišku „Heat“ triumfu.

„Nemeluosiu: pralaimėti finale buvo labai skaudu. Tačiau apie tai rinktinėje niekas nekalba – svarbiausia čia JAV komanda ir olimpinės žaidynės, o kiti reikalai paliekami nuošalyje“, – atsidusęs patikino K. Durantas.

Olimpinį krepšinio turnyrą amerikiečiai pradės sekmadienį rungtynėmis su prancūzais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (211)