"Gerai, kad laimėjome tokias sunkias rungtynes, kurios tarsi susidėjo iš dviejų dalių: labai gera pradžia, po to sunkios minutės antroje rungtynių pusėje. Bet svarbiausia, kad atlaikėme brazilų šturmą ir pasiekėme pergalę", - kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Sireika.

Žurnalistams paklausus apie būsimus rinktinės priešininkus Italijos rinktinę, treneris priminė, kad Lietuvos komanda turi savų sąskaitų su priešininkais aštunfinalyje.

"Vyrai dar prisimena Atėnus ir trokšta revanšo. Tai gerai, nes komandos nereikės papildomai nuteikinėti", - teigė treneris.

Rezultatyviausias susitikimo žaidėjas Arvydas Macijauskas apgailestavo dėl gausių klaidų (lietuviai suklydo net 27 kartus). "Po geros pradžios, galbūt, per anksti patikėjome, kad viskas padaryta ir šiek atsipalaidavome. Antroji problema – tai klaidos. Netgi padarę tris kartus daugiau klaidų nei priešininkai, kažkokiu būdu, sugebėjome laimėti", - stebėjosi rezultatyviausias rinktinės krepšininkas.

Penktadienį Lietuvos rinktinė traukiniu išvyks į Saitamą, kur tęs kovas pasaulio čempionate. Aštunfinalio mačas su Italijos rinktine bus žaidžiamas šeštadienį, tačiau kol kas tikslus rungtynių laikas nėra žinomas. Atkrintamųjų varžybų grafiką čempionato organizatoriai, atsižvelgdami į pageidaujamų transliacijų laiką, sudarys artimiausiu metu. Pagal preliminarų FIBA oficialios svetainės pateikiamą grafiką, lietuviai turėtų žaisti 14 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją