Legendinis krepšininkas vylėsi, kad ir jo tautiečių rinktinės pasirodymas nebus prastesnis nei Slovėnijoje, kur ukrainiečiai užėmė aukščiausią istorijoje šeštą vietą ir pelnė kelialapį į kitų metų pasaulio pirmenybes Ispanijoje.

„Pagaliau atsipirko daugelio metų triūsas. Ačiū žaidėjams, treneriams ir visiems, kurie palaikė rinktinę, – kalbėjo A. Volkovas. – Iš Liublianos išsivešiu nuostabių įspūdžių. Čia susitikau daugybę senų draugų, mačiau tiek beprotiškų rungtynių, kad pasijaučiau dvidešimčia metų jaunesnis. Tikiu, kad po dvejų metų blogiau nebus, ir Ukraina surengs geriausią čempionatą istorijoje.“

„Iš mažos šalies persikelsime į didžiulę valstybę. Aplinka bus visiškai kitokia, nekantriai to laukiame. Be jokios abejonės, Europos čempionatas yra didžiausias ir įdomiausias kontinentinis krepšinio turnyras. Sprendžiant iš žiūrovų, akredituotų žurnalistų ir transliacijų skaičiaus, Europos pirmenybės tampa globaliu reiškiniu, susilaukiančiu dėmesio visame pasaulyje“, – pridūrė „FIBA Europe“ generalinis sekretorius Kamilis Novakas.

2015 metų Europos čempionatas vyks šešiuose miestuose: Kijeve, Odesoje, Charkove, Donecke, Lvove, Dniepropetrovske. Lietuva jau užsitikrino teisę žaisti turnyre išvengiant atrankos varžybų.

Sekmadienį taip pat pristatytas dizainerių iš Portugalijos sukurtas 2015 metų Europos pirmenybių logotipas, kurį įkvėpė ukrainiečių liaudies šokių arkano ir hopako motyvai. Logotipas simbolizuoja pašokusį šokėją, gaubiamą stilizuoto krepšinio kamuolio.

Tiesa, renginyje dalyvavusiems Ukrainos žurnalistams labiau rūpėjo ne dizaino subtilybės. Jie apipylė Ukrainos vicepremjerą Aleksandrą Vilkulą klausimais apie čempionato organizavimo išlaidas, planuojamus infrastruktūros gerinimo projektus, domėjosi, kaip bus panaudojamos arenos turnyrui praslinkus. A. Vilkulas teigė, jog prieš čempionatą valstybė iš viso investuos 4 mlrd. grivinų (apie 500 mln. JAV dolerių).

Primename, kad praėjusiais metais Ukrainoje jau vyko Europos futbolo čempionatas, kurį ukrainiečiai rengė kartu su Lenkija.