„Mes kuriame matuoklį, kuris leidžia stebėti, kaip veikia plaučiai. Problema yra ta, kad šiuo metu naudojamas mechaninis įrenginys, kurį naudojant reikia stebėti rodyklės parodymus ir juos rašyti ant popieriaus, galiausiai tą informaciją nunešti gydytojui. Mes norime žmonėms palengvinti gyvenimą ir sukūrėme įrenginį, kuris perduoda informaciją į išmanųjį telefoną, kuriame yra apskaičiuojama žmogaus būklė“, - pasakojo P. Sidaravičius.

Pasak jo, tai palengvina informacijos apdorojimo procesą: iš telefone sugeneruoto grafiko žmogus pamato, kokia yra jo būklė.

„Idėją sugalvojau pakankamai paprastai, pats turiu problemų su plaučiais: betvarkydamas spintą pamačiau savo naudotą įrenginį. Jį turėjau apie 10 metų ir pasidomėjau, kas naujo yra sukurta, kad žmonėms būtų lengviau tokiu daiktu naudotis. Paieškojęs internete neradau nieko tinkamo ir paaiškėjo, kad tas įrenginys nesikeitė daugiau nei dešimtmetį“, - kalbėjo jis.

Pašnekovas stebisi, kad patobulinimai nesugalvoti anksčiau, nes problemų su plaučių funkcija turi beveik 10 proc. gyventojų.

„10 proc. gyventojų nuolat seka savo plaučių funkciją ir naudoja pakankamai nepatogius įrenginius“, - mano P. Sidaravičius.

Jis dėsto, kad įrenginys gali ne tik praduoti informaciją į žmogaus naudojamą mobilųjį telefoną, bet ją persiųsti ir tretiesiems asmenims, pavyzdžiui, gydytojams ar tėvams.

„Kai vaikai turi astmą, tėvams yra labai aktualu stebėti, kokia yra vaikų būklė. Dėl to yra pranešimo tretiesiems asmenims funkcija, raginimai paimti ir panaudoti matuoklį“, - sako jaunasis verslininkas.

Pasak jo, patobulintą įrenginį reikia naudoti taip pat, kaip ir jo pirmtaką: svarbiausia įkvėpti ir iškvėpti į matuoklį, o tada informacija keliauja į išmanųjį telefoną.

Startuolis jau yra sulaukęs kitų šalių dėmesio: jauno verslo atstovai vyko į Izraelį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)