Tačiau jis tik išoriškai atspindi stereotipinį lituanistą. Kalbūnas, įdomus ir viskuo gyvenime besidomintis, drauge su Jumis dalyvaus visuose LFDI’13 renginiuose ir padės Jums susipažinti su tikruoju lituanistu, bei parodys, koks iš tiesų spalvingas ir įdomus lituanisto pasaulis.

Įsidėmėkite datą! LFDI’13 vyks gegužės 14 – 16 dienomis. Renginio organizatoriai -LEU LF SA, kviečia Jus į įvairius renginius, kurių didžioji dalis vyks LEU II rūmuose ( T. Ševčenkos g. 31, Vilnius).

Taigi, ką mes Jums siūlome?

Gegužės 14 dieną (antradienį), 9.30 LFDI’13 atidarymas.

Jūsų laukia muzikiniai pasirodymai ir LEU SA narių inscenizuotas literatūrinis „Kalbūno teismas“. Renginys vyks LEU II rūmų pirmojo aukšto foje. Literatūrinio „Kalbūno teismo“ metu išvysite Jums puikiai žinomą literatūros kūrinį pakreiptą kita, šiuolaikiška, linkme. Drauge pasijuoksime iš mūsų dienomis atgyjančių senosios literatūros problemų bei jų sprendimo būdų.

11.30 val. „LF“ – gyvasis simbolis. LEU II rūmų kieme fakulteto studentai, dėstytojai ir svečiai formuos gyvąjį LF simbolį, kuris bus įamžintas nuotraukoje.

Taigi visi turite puikią progą įsiamžinti Lituanistikos fakulteto istorijoje!

13. 30 val. Stendo ir „Kalbūno knygų lentyna“ parodos atidarymas LEU II rūmų trečiajame aukšte. Galėsite susipažinti su 1996 metų „Literatūros ir meno“ laikraščiais, senųjų elemontorių kopijomis ir maždaug 170 metų senumo religinėmis knygomis.

15.00 val. vyks „Paskutinė ketvirtakursių paskaita“. Kviečiame visus LEU LF IV kurso studentus susirinkti į A1 auditoriją ir pasidžiaugti paskutinį kartą jiems asist. Vilmos Leonavičienės skaitoma paskaita.

18.00 val. „Kalbūnas nori tapti literatu“ – Šlapelių muziejuje vyks litanistiniai skaitymai, kurių metu galėsite pasiklausyti augančių literatų kūrybos, LEU LF studentų skaitomų tarmiškų tekstų ir ne tik, bei sudalyvauti diskusijoje su vakaro svečiu – aktoriumi Giedriumi Arbačiausku.

Gegužės 15 dieną (trečiadienį) – karjeros diena „Lituanisto Kalbūno ateitis“.

10.00 val. fakultetas pristatomas svečiams – mokiniams.

10.15 val. prasminga diskusija su LF absolventais, dėstytojais ir kitais žinomais visuomenės veikėjais. Diskusijoje dalyvausiantys galės praplėsti žinias apie lituanisto karjeros galimybes ir pasisemti naujų idėjų savo asmeninės karjeros planavimui. Pristatymas ir diskusija vyks A1 auditorijoje.

13.00 val. siūlome ekskursiją mokiniams. Jaunuosius smalsuolius pavedžiosime po LF auditorijas, parodysime biblioteką, fonetikos, lietuvių kalbos ir literatūros kabinetus. Grįžę į A1 auditoriją pristatysime „Kalbūno sąvokų žodinėlį“ – tai sąvokos, susijusios su universitetu.

16.00 val. kino vakaras „Kalbūnas domisi kinu“. Vakaro viešnia – LRT laidų „Legendos“ ir „Kine kaip kine“ kūrėja bei vedėja Aistė Stonytė – Budziniauskienė. Vakaro svečiai drauge su Kalbūnu turės galimybę sužinoti televizijos užkulisių paslaptis bei išklausinėti vakaro viešnią visais jiems rūpimais klausimais. Šis renginys taip pat vyks A1 auditorijoje.

Gegužės 16 diena (ketvirtadienis) – paskutinioji LFDI’13 diena.

9.30 val. prie LEU II rūmų įėjimo Jūsų lauks LEU LF Studentų mokslo draugijos viktorina. Neišsigąskite pavadinimo mokslo draugija, viktorina vyks laisva, diskusine forma.

11.30 val. „Kalbūno viktorina“ – LEU LF Literatų arkos rengiama viktorina, kurios metu galėsite patikrinti ir pagilinti savo literatūrines žinias. Viktorina vyks LEU LF II rūmų 306 aud. (trečias aukštas).

13.30 val. „Kalbūno kirčiuoklis“ – puiki galimybė drauge su linksmuoju Kalbūnu išsiaiškinti, kaip taisyklingai kirčiuojamas Jūsų vardas. Kalbūnas Jūsų lauks LEU II rūmų antrojo aukšto foje. Ir paskutinysis LFDI’13 akcentas – uždarymas „Kalbūnas eina į dūzges“. Kviečiame visus aptarti LFDI’13 įspūdžius, pasidalinti nuomonėmis ir, žinoma, smagiai praleisti vakarą. LFDI’13 uždarymas vyks LEU LF dėstytojų svetainėje.

Nepatingėkite ir apsilankykite! Organizatoriai (LEU LF SA) ir linksmasis Kalbūnas Jūsų laukia! Pažadame, kad nepasigailėsite atvykę ir išsinešite su savimi tik gerus įspūdžius!