„Palankaus vėjo malūnėliai“ tapo pavasario pranašu tiek mažiesiems ligoniukams, tiek pačius malūnėlius įsigijusiems geradariams. Šią akciją 2009 m. sugalvojo būrelis draugų ir kolegų.

Bendraminčių komanda, kupina veržlių idėjų ir gerų norų, pagamino vėjo malūnėlių ir su didžiausiu polėkiu pardavinėjo juos Kaziuko mugėje, o mugės metu surinktas lėšas paaukojo labdaros ir paramos fondui „Rugutė“. Idėjos autoriai prekybą vėjo malūnėliais tęsė 2010 m. ir 2011 m., o nuo 2013 m. akciją organizuoja labdaros ir paramos fondas „Rugutė“.

Šių metų akcija prasidėjo sausį. Iki pat kovo pradžios kiekvieną savaitgalį daugiau nei 250 žmonių kūrė malūnėlius. Vieni gręžė, kalė, klijavo, kiti ilgas valandas skyrė malūnėlių kotelių tapybai. Nutapyti savo unikalų kotelį skubėjo ir vaikai, sirgę onkologinėmis ligomis.

„Palankaus vėjo malūnėliai“ – puikus pavyzdys, kad, jei turi šaunią idėją ir ja tiki, gali padaryti labai daug: paaukojęs savo laisvo laiko, sukurti džiugesį teikiančią prekę, kuri vėliau virs vaikams būtinais medikamentais, medicininėmis ar slaugos priemonėmis, padės išpildyti sergančių vaikų svajones.

Praėjusių metų akcijos dalyvė Jurgita dalijasi įspūdžiais:

„Jau ne pirmus metus Kaziuko mugės laukiu beveik kaip Kalėdų, ir ne vien dėl to, kad ji skelbia pavasario pradžią, o dėl to, kad ir vėl turiu galimybę ir didelį MALONUMĄ prisidėti prie „Palankaus vėjo malūnėlių“ akcijos. Antrąją Kaziuko mugės dieną žadėjau padėti prekiauti malūnėliais porą valandų, o pasilikau beveik septynioms. Ir dar norėjosi! Sunku aprašyti tą jausmą, kai bendrauji su žmonėmis, kurie prasiyrė didžiulį atstumą iki mūsų „kioskelio“ vien tam, kad įsigytų dar vieną malūnėlį į savo margą kolekciją ir prisidėtų prie GERO DARBO, kuris organizatorių, savanorių ir, aišku, pirkėjų dėka auga neišmatuojamais žingsniais. Džiaugiasi širdis, matydama mažuosius pirkėjus, kurie prieš porą metų dar gulėjo vežimėliuose, šiais metais atrieda paspirtukais, o kitąmet – žiūrėk – atlėks dviračiais… Ir visada to paties – spalvingo malūnėlio, kuris tikrai daro stebuklus… Ar pastebėjot, kad jie priverčia žmones šypsotis? Tikiuosi pamatyti jūsų visų šypsenas ir kitąmet. Iki greito!“

Baltasparniai malūnėliai jau pagaminti ir dailiai sukrauti į rietuves laukia savo pirkėjo. Šiais metais jų galėsite rasti Kaziuko mugėje Vilniuje kovo 4–6 dienomis. Jie suksis T. Vrublevskio gatvėje (nuo Mindaugo tilto iki Gedimino pr.), maždaug toje vietoje, kur yra Arkikatedros autobusų stotelė.

Ateikite – kartu plačiai paskleisime gerą nuotaiką, šypsenas ir palankų vėją! Mes Jūsų lauksime!